7 filmových lokácií, ktoré sme navštívili

Na potulkách svetom sa často dostávame na miesta, kde sa točili rôzne filmy a seriály. K napísaniu tohto krátkeho článku ma inšpiroval  film Transformers: Zánik. Dej sa okrem iného odohrával v Hong Kongu, odkiaľ sme sa len nedávno vrátili. Zamyslel som sa a začal som si v mysli premietať obľúbené filmy. Napadli mi mnohé filmové lokácie, kde sme boli a tak vám pár z nich predstavím.

Hong Kong

Notting Hill, Londýn

Kto by nepoznal Hugha Granta ako Williama Thackera, chlapíka zaľúbeného do  Anny Scott (Julia Roberts). Film sa odohrával v rovnomennej štvrti Notting Hill. Azda každý návštevník musí prísť do okolia  Portobello Road market a nájsť typické modré dvere na  Westbourne Park Road. Ale modrých dverí je tam niekoľko. Ktoré sú tie správne? Na fotke asi nie sú tie pravé, ale nič to nemení na tom, že sme túto štvrť navštívili vďaka tomuto filmu.

Londýn
Londýn

Pláž, Ko Phi Phi Leh

Azda najznámejšia pláž na svete. Jemný biely piesok, tyrkysovo modrá voda a palmy všade navôkol. Kto by nepoznal film Pláž s Leonardom di Capriom. Toto čarovné miesto sa nachádza v Maya Bay a aktuálne je pre turistov uzavretá. Keď sme tam boli my, tak sa tam ísť ešte dalo a doteraz toto miesto patrí k najkrajším, aké sme navštívili.

Phi Phi
Phi Phi

Anjeli a démoni, Vatikán a Rím

Jeden z najpredávanejších románov od spisovateľa Dana Browna (mimochodom môj obľúbený autor). V roku 2009 sa dostal na plátna kín a hlavnú úlohu ako Robert Langdon si strihol Tom Hanks. Dej sa odohráva okrem iného i vo Vatikáne a v Ríme. Aj vďaka tomuto filmu (knihe) viete získať nový pohľad na toto miesto. Len tak sa prechádzať po meste a premýšľať o deji filmu má naozaj niečo do seba.

Rím
Rím

Argo, Grand Bazár, Istanbul

Tento film sa originálne  odohráva v Iráne, ale filmovanie v tejto krajine je trošku problematické. Ako náhrada poslúžil náš obľúbený Istanbul a jeho chaotické a farbené bazáry.  Vo filme vám Ben Affleck rozpovie príbeh o 6 Američanoch, ktorí utiekli z Ambasády v srdci Teheránu v roku 1980.

Istanbul
Istanbul

Mission Impossible a Liga výnimočných, Praha

Praha je veľmi obľúbeným miestom zahraničných i domácich filmárov. Dva z mojich obľúbených filmov sa tu točili. Prvý s Tomom Cruisom môžete spoznať na niekoľkých lokáciách. Okrem iného na Karlovom moste a na hrade. Ligu Výnimočných ste si mohli všimnúť na záberoch z hlavného sídla, ktorým bolo Rundolfinum a napríklad Benátky boli postavené neďaleko stanice metra Kolbenova. Zaujímavosťou je, že sa tu točilo počas povodní, ktoré natáčanie značne spomalili.

Rundolfinum
Karlov most a v pozadí hrad

Lara Croft: Tomb Raider, Kambodža

Chrám Angkor Thom nenazvú domáci inak ako Lara Croft Temple.  Laru si vo filme zahrala Angelina Jolie. Už len tento fakt je veľkým lákadlom pre turistov. Je to naozaj super pocit prechádzať sa po miestach, kde kráčal váš obľúbený filmový hrdina. O tom, čo sme tam zažili sa môžete dočítať v našom článku o Kambodži.

Kambodža
Kambodža

Transformers: Zánik, Hong Kong

Tento film ma inšpiroval k napísaniu článku. Len nedávno sme sa vrátili z Hong Kongu a tak sme si ho pustili. Vždy pri tomto type filmov sa s Majkou smejeme, že sa im v tak krátkom čase podarilo dať lokáciu opäť do poriadku. Čo sa týka filmu Transformers: Zánik, tak mnohé filmové lokácie boli práve v Hong Kongu. Jednou z lokácií bola Monster Building. Tá sa stala po filme neskutočne populárnou a denne tam čakajú ľudia v zástupoch. Okrem iného sa točilo i v častiach Kowloon, Quarry Bay a i na miestnej vyhliadke.

Hong Kong
Hong Kong

A čo dodať na záver? Navštívili sme určite ešte viac lokácií z filmov. Hore spomenuté sú tie, ktoré sme navštívili nedávno a nachádzajú sa vo filmoch, ktoré máme radi. A ako ste na tom vy? Navštívili ste niekedy filmové lokácie z obľúbených filmov?