Vianočné trhy Heidelberg / Foto: Archív mybeachaddiction

Navštívili sme: Najkrajšie vianočné trhy v Európe

Zima nám klope na dvere a pomaly sa blížia Vianoce.  My máme toto obdobie veľmi radi. Jedným z hlavných dôvodov sú vianočné trhy. Varené víno, medovina, punč… Do toho vôňa cigánskej, kapustnica, zemiakové placky, trdelník, lokše. Spoločne s Majkou máme pochodené vianočné trhy nie len u nás, ale i v zahraničí. Navštívili sme trhy v Prahe, Budapešti, Krakove, Viedni, Drážďanoch, Kodani, Norimbergu, Berlíne…. A takto môžem pokračovať ešte hodnú chvíľu. Ale ktoré sú tie najkrajšie vianočné trhy v Európe podľa nás? Pozrime sa na ne spoločne.

1. Vianočné trhy v Prahe – Magické trhy na Staromáku

Ako dobre viete, tak Praha je naša srdcovka. A v období adventu je ešte čarovnejšia ako obyčajne. Na vianočné trhy v Prahe nedáme dopustiť. Navštívili sme ich už mnohokrát, a patria medzi naše najobľúbenejšie. Väčšie a menšie sú roztrúsené po celom meste, ale tá hlavná atmosféra vás privíta na troch miestach. Na Námestí republiky, Václavskom námestí a na Staromestskom námestí.  Nájdete tu tradičné vianočné mestečko, skvelé jedlo, varené víno a mnoho super ľudí. Taktiež sa tu koná veľké množstvo kultúrnych akcií. Asi najočakávanejšou je vždy samotné zasvietenie vianočného stromčeka.

A kedy sa trhy začínajú?  Oficiálny štart tento rok je v sobotu 30.11. a na dobrotách od výmyslu sveta si budete môcť pochutnať až do Troch kráľov 6.1. 2020. Čo sa týka cien, tak minulý rok stál  svarák (varené víno) od 40 Kč – 60 Kč (1,5 – 2,5€), medovina cca 2-2,5€, klobása cca 3 – 4€.

Praha - Vianočné trhy
Praha – Vianočné trhy
Vianočné trhy v Prahe
Vianočné trhy v Prahe
Praha - Vianočné trhy
Praha – Vianočné trhy
Praha - Vianočné trhy
Praha – Vianočné trhy
Vianočné trhy v Prahe
Vianočné trhy v Prahe
Praha - Karlov Most
Praha – Karlov Most

2. Vianočné trhy v Krakove –  Pirohy, víno a tradície

Druhou našou obľúbenou destináciou, ktorú navštevujeme veľmi radi je Poľsko. Posledné roky sme si vianočné trhy v Krakove nenechali ujsť. Vždy je tam výborné jedlo a krásne dekorácie. Už si pomaly nevieme predstaviť návštevu trhov v Krakove a nevyskúšať chleba so šmalcom. A do toho medovina a rôzne iné šmakoty. Celá paráda začína koncom novembra 29.11. a končí deň po Troch Kráľoch 7.1. 2019 A aké sú tam ceny? Minulý rok boli ceny za varené víno , ktoré predávajú z drevených sudov, 2-3€, pirohy tiež 2-3€ a ostatné jedlá 3-5€.

Hlavná časť trhov sa odohráva na najväčšom námestí v Európe, ktorým je Rynek Glowny. Dominantou je vždy nádherný vianočný stromček a obrovské pódium so živou hudbou a tradičnými vystúpeniami.

Do Krakova sa poriada i veľké množstvo 1 dňových zájazdov. Ceny štartujú na 35€. Tie môžu byť správnou voľbou hlavne v prípade, že plánujete ochutnať miestne nápoje. Ak vám stačí nasať atmosféru, tak sa tam oplatí ísť i autom a cestou sa môžete zastaviť napríklad v Soľnej bani vo Wieliczke.

Najkrajšie vianočné trhy v Európe - Krakov - Vianočné trhy
Krakov – Vianočné trhy
Vianočné trhy v Krakove
Vianočné trhy v Krakove
Krakovské vianočné trhy
Krakovské vianočné trhy
Vianočné trhy v Krakove - výzdoba
Vianočné trhy v Krakove – výzdoba
Krakov - Rynek Glowny - Vianočné trhy
Krakov – Rynek Glowny – Vianočné trhy
Vianočné trhy v Krakove
Vianočné trhy v Krakove
Vianočné trhy v Krakove
Vianočné trhy v Krakove
Krakov - Vianočné trhy
Krakov – Vianočné trhy
Krakov - Vianočné trhy
Krakov – Vianočné trhy
Vianočné trhy v Krakove
Vianočné trhy v Krakove
Vianočné trhy v Krakove
Vianočné trhy v Krakove

3. Vianočné trhy v Budapešti – Gurmánske hody a kvalitný program

Keď sme sa prvýkrát vybrali obzrieť vianočné trhy v Budapešti, tak sme nemali vôbec žiadne očakávania. A ostali sme naozaj milo prekvapení. Odvtedy sme tam boli už 4 krát, a určite nie naposledy. Vianočné trhy v Budapešti začínajú už v prvej polovici novembra. Tento rok to bude 8.11. a potrvajú až do 1.1. 2019. Čo sa týka výzdoby, dekorácií a celkovej atmosféry, tak sú vizuálne asi najkrajšie. Jedlo je tiež výborné. Zemiakové placky, langoše, lokše, kačky, hus… Na čo si len spomeniete. Treba sa však pripraviť na to, že sú asi najdrahšie z okolitých krajín. Dokonca trhy vo Viedni mi prišli lacnejšie. Nič to však nemení na tom, že za návštevu určite stoja a nebudete ľutovať. Trhy v Budapešti totiž dlhodobo patria k tým najkrajším vianočným trhom v Európe.

Hlavné miesto, kde sa odohráva táto paráda je na námestí pred Bazilikou Sv. Štefana.  A koľko to tam približne stojí. Neviem ako tento rok, ale po minulé roky sa dal punč kúpiť za približne 3 € – 6 €, varené víno 3€, langoš 3-5€, klobása 5€…  

Okrem hlavných trhov nájdete niekoľko menších roztrúsených po celom centre. Ideálne je, naplánovať si návštevu cez týždeň, aby ste sa vyhli davom turistov cez víkendy.

Z Bratislavy sa tam dostanete veľmi jednoducho. Pravidelné vlakové a autobusové spoje sú ideálne na jednodňovú návštevu. Z iných miest je návšteva tiež veľmi jednoduchá. Využiť môžete auto, alebo i obrovské množstvo jednodňových i viacdenných zájazdov. Tie štartujú na sumách okolo 25€.

Vianočné trhy v Budapešti
Vianočné trhy v Budapešti
Budapešť - Vianočné trhy
Budapešť – Vianočné trhy
Budapešť - Vianočné trhy
Budapešť – Vianočné trhy
Vianočné trhy Budapešť
Vianočné trhy Budapešť
Najkrajšie vianočné trhy v Európe - Budapešť - výzdoba na vianočných trhoch
Budapešť – výzdoba na vianočných trhoch
Budapešť - výzdoba na vianočných trhoch
Budapešť – výzdoba na vianočných trhoch
Vianočné trhy v Budapešti  - jedlo
Vianočné trhy v Budapešti – jedlo
Vianočné trhy v Budapešti  - jedlo
Vianočné trhy v Budapešti – jedlo

4. Vianočné trhy vo Viedni – Rozprávkové vianočné trhy

Samozrejme nemôžeme zabudnúť ani na na vianočné trhy vo Viedni. Tie patria medzi najpopulárnejšie, nakoľko hlavne z Bratislavy je to na skok. Premáva tam autobus, vlak, dá sa tam ísť autom a taktiež sa tam organizuje asi najviac zájazdov. Autobusom sa tam viete dostať od 10€, vlak bude stáť 14€ spiatočne a zájazdy sú za menej ako 20€.

Asi najtradičnejšie a najkomerčnejšie sú tie v centre na Rathausplatz. Všade rozvoniava vôňa punču, pečeného mäsa a rôznych cukroviniek. Taktiež výzdoba je každý rok na vysokej úrovni. Od veľkého stromčeka až po obrovské klzisko. Vianočné trhy vo Viedni otvárajú svoje brány už v polke Novembra 16.11. a konajú sa až do 26.12. 2019.

Okrem hlavných trhov sa konajú i na ďalších miestach, akými sú napríklad Schönbrunn alebo na Štefanskom námestí. Okrem toho nájdete rôzne stánky na každom rohu. Stačí si len vybrať.

Čo sa týka cien, tak tie sú podobné ako na trhoch v Maďarsku. Za punč dáte od 3 – 4€, pričom populárne je i zakúpenie pohára, z ktorého sa pije. Minulý rok takýto pohár stál 4€. Samozrejme ak ste ho vrátili, tak vám 4€ dali nazad. Langoše kúpite za 3€ a párok v rožku podobne za 3-4€.

Vianočné trhy Viedeň
Vianočné trhy Viedeň
Viedeň - Vianočné trhy
Viedeň – Vianočné trhy
Viedeň - Vianočné trhy
Viedeň – Vianočné trhy
Viedeň - Vianočné trhy - výzdoba
Viedeň – Vianočné trhy – výzdoba

5. Vianočné trhy v Berlíne – Netradičné a pre všetkých

Vianočné trhy v Berlíne sme navštívili trošku dávnejšie. A naozaj nás očarili. Najlepšie na nich je, že sa neodohrávajú len na jednom mieste. Sú roztrúsené po celom meste. Najväčšie sú v starom meste v časti Spandau. A ktoré sú najkrajšie? Sú nimi historické trhy Gendarmenmarkt. Čo sa jedla týka, tak nám najviac chutilo na Alexanderplatz.

Väčšina vianočných trhov začína 25.11. a trvajú až do 5.1. 2020. Ceny sú podobné ako v okolitých krajinách, pričom opäť treba rátať s tým, že na úvod treba zaplatiť zálohu za pohár. Varené víno sa pohybuje okolo 4-5€, cigánska v žemli 4,5-6€, a nesmiete zabudnúť i na tradičnú klobásu za cenu okolo 4€.

Dostať sa tam viete pohodlne z Prahy, či už vlakom alebo autobusom. Nakoľko sa Berlín nachádza trošku ďalej, tak sa tam oplatí ísť na viac dní. Letecky sa tam viete z okolia dostať už za sumy okolo 20€. Najčastejšie sa letí z Poľska alebo Maďarska, takže môžete rovno navštíviť trhy i v týchto krajinách.

Taktiež ako v predošlých prípadoch i na trhy v Berlíne sa poriadajú adventné zájazdy. Väčšinou sú dvojdňové s ubytovaním za sumy okolo 100€.

Vianočné trhy v Berlíne
Vianočné trhy v Berlíne
Berlínske vianočné trhy
Berlínske vianočné trhy
Berlín - Vianočné trhy
Berlín – Vianočné trhy
Berlín - Vianočné trhy
Berlín – Vianočné trhy
Najkrajšie vianočné trhy v Európe - Berlín - všade samé jedlo
Berlín – všade samé jedlo
Vianočné trhy v Berlíne
Vianočné trhy v Berlíne
Vianočné trhy v Berlíne
Vianočné trhy v Berlíne

6. Vianočné trhy v Norimbergu – Najkrajšie vianočné trhy v Nemecku

Vianočné trhy v nemeckom Norimbergu sú považované za najkrajšie trhy v Nemecku. Vďačia tomu najmä vďaka nádhernej výzdobe v historickom centre, a obrovskému množstvu stánkov. V nich nakúpite jedlá od výmyslu sveta od tradičných perníčkov, cez zemiakové placky až po klobásky. Na hlavnom námestí je viac ako 150 stánkov, a v noci sa rozosvieti asi miliarda svetielok, ale nepočítal som ich. Možno ich je trošku menej.

Okrem hlavného trhoviska sa po meste nachádza niekoľko menších trhov. Populárne sú najmä tie, kde sa podávajú jedlá z partnerských miest. Vy tak máte možnosť ochutnať dobroty z Česka, Škótska, Ukrajiny…

Trhy v Norimbergu otvárajú svoje brány na konci Novembra 29.11., a svoju činnosť ukončia na Štedrý deň. Ceny sú na nemecké pomery priaznivé. Varené víno štartuje na 3€, a jedlo má úplne rovnakú cenovku. Dačo pod zub zoženiete od 3-6€. Určite ochutnajte miestne klobásky, perníčky a nám chutili i palacinky.

Najlepšie sa tam dá dostať autom, treba však počítať s trošku dlhšou cestou. Ďalšie možnosti sú vlak a autobus, prípadne letecky. Odlety sú opäť z okolitých krajín a letenky sa v čase adventu pohybujú v sumách okolo 30€.

Na návštevu odporúčame určite viac dní. Norimberg je naozaj krásne mesto, a dá sa spojiť napríklad s návštevou rozprávkového Neuschweinsteinu. Dobrou voľbou môže byť opäť i jeden zo zájazdov, ktoré sa na tieto miesta v období adventu poriadajú. Zájazdy sú opäť s prenocovaním a za sumy okolo 100€.

Najkrajšie vianočné trhy v Európe - Vianočné trhy v Norimbergu
Najkrajšie vianočné trhy v Európe – Vianočné trhy v Norimbergu
Norimberg - Vianočné trhy
Norimberg – Vianočné trhy
Vianočné trhy v Norimbergu
Vianočné trhy v Norimbergu
Norimberg - Vianočné trhy
Norimberg – Vianočné trhy
Norimberg - Vianočné trhy
Norimberg – Vianočné trhy
Norimberg - Vianočné trhy
Norimberg – Vianočné trhy
Vianočné trhy v Norimbergu - výzdoba
Vianočné trhy v Norimbergu – výzdoba
Vianočné trhy v Norimbergu - výzdoba
Vianočné trhy v Norimbergu – výzdoba
Vianočné trhy v Norimbergu - jedlo
Vianočné trhy v Norimbergu – jedlo

7. Vianočné trhy v Kodani – Vianočné mesto Dánska

Kodaň nepatrí medzi tradičné destinácie Slovákov a Čechov smerujúcich za vianočnými tradíciami, ale ak budete v tomto období v Kodani, tak si ich určite nenechajte ujsť. Hlavná sláva sa odohráva v Parku Tivoli. Nájdete tam prekrásne vyzdobené záhrady, množstvo vianočných stánkov, kolotoče pre deti a taktiež sa tam v tomto čase koná i festival ohňostrojov.

Zaujímavosťou je, že sa tam nachádza i Santa Klaus. Tento rok začnú vianočné trhy v Kodani 16.11. a trvať budú až do 5. 1. 2020. Nevýhodou je, že si budete musieť kúpiť do parku vstupenku, aby ste si tú nádheru mohli pozrieť. Vstupné je približne 15€.

Do Kodane sa najlepšie a najrýchlejšie dostanete letecky. Najlepšie ceny sú z poľských letísk. I v období adventu a Vianoc nezaplatíte viac ako 20€

A určite neostaňte len v Kodani. Oplatí sa pozrieť i mesto Malmö . My sme to tak tiež urobili, a bolo tam naozaj krásne.

Najkrajšie vianočné trhy v Európe- Kodaň - Vianočné trhy v parku Tivoli
Kodaň – Vianočné trhy v parku Tivoli
Vianočné trhy v Kodani
Vianočné trhy v Kodani
Kodaň - Výzdoba na vianočných trhoch
Kodaň – Výzdoba na vianočných trhoch
Kodaň - Výzdoba na vianočných trhoch
Kodaň – Výzdoba na vianočných trhoch
Kodaň - Vianočné trhy
Kodaň – Vianočné trhy
Vianočné trhy v Kodani
Vianočné trhy v Kodani
Výzdoba na vianočných trhoch v parku Tivoli
Výzdoba na vianočných trhoch v parku Tivoli
Vianočné trhy v Kodani
Vianočné trhy v Kodani
Vianočné trhy v Kodani
Vianočné trhy v Kodani

Bonusová Ukrajina: Vianočné trhy v Užhorode  – Za málo peňazí, veľa muziky

A na záver sme si pripravili pár bonusov. Prvým z nich je tip na vianočné trhy u susedov na východe. Preto ak patríte medzi cestovateľov, ktorí už poznajú všetky okolité  vianočné trhy, je najvyšší čas na zmenu! Svoje o tom vie môj kamarát Tonic.

„Kúsok za našou východnou hranicou sa nachádza sympatický Užhorod. Vianočné trhy tu nie sú veľké, ale ich výhodou je. že sa rozbiehajú vtedy, keď už tie u nás končia. Potešia pestrou ponukou zaujímavých miestnych nápojov, ktoré u nás len tak ľahko nenájdeme.“

Výhodou Užhorodu je, že sa nachádza len kúsok od hraníc. Premáva tam mnoho autobusov i vlakov. Cestu autom moc neodporúčam, nakoľko sa môže stať, že ostanete dosť dlho stáť na hraniciach.

Užhorod - Vianočné trhy /Foto: Archív Tonic
Užhorod – Vianočné trhy / Foto: Archív Tonic
Užhorod - Vianočné trhy / Foto: Archív Tonic
Užhorod – Vianočné trhy / Foto: Archív Tonic
Užhorod - Vianočné trhy / Foto: Archív Tonic
Užhorod – Vianočné trhy / Foto: Archív Tonic

Bonusové tipy z Nemecka

Vianočné trhy v Nemecku patria medzi tie najpopulárnejšie. Takmer každá dedinka, alebo mestečko má svoje vlastné. Mnoho známych sa týmto smerom vybralo i tento rok a tak tu máme dva skvelé tipy od kamošiek žijúcich práve v Nemecku.

Vianočné trhy v meste Heidelberg

Druhý bonusový tip je od našej kamošky Gigi z blogu www.beachaddicted.com S priateľom Nicom sa akurát vrátili z ciest po svete. Ak ich ešte nesldujete, tak sa určite oplatí kliknúť na ich instagram. Jedna z prvých ciest po návrate smerovala práve na tento nádherný vianočný trh v meste Heidelberg. A prečo sa tam oplatí ísť? To vám prezradí Gigi.

Vianočný trh v Heidelbergu je jedným z najznámejších trhov v Nemecku a nemožno ho opomenúť. Heidelberg je v tomto ročnom období naplnený vianočnou mágiou všade kam sa len pozriete. A ak vás zaujíma, kde sa trh nachádza, nebojte sa. Je to ľahké nájsť. Heidelberg je veľmi malé mesto a trh nájdete v historickom Starom Meste. Trh Heidelberg sa rozprestiera na 5 rôznych miestach v historickom Starom Meste: Kornmarkt, Marktplatz, Universitätsplatz, Anatomiegarten a Bismarckplatz.
Čo robí trh tak zvláštnym, je fantastický výhľad na hrad. A v každom čarovne zdobenom vianočnom stánku nájdete rôzne dobroty a tiež krásne vianočné ozdoby. Od pražených mandlí, horúcich gaštanov po teplé perníky, škoricové rolky az po tradičný a miestny Glühwein.

Vianočné trhy Nemecko
Vianočné trhy Heidelberg / Foto: Archív mybeachaddiction
Vianočné trhy Heidelberg / Foto: Archív mybeachaddiction
Vianočné trhy Heidelberg / Foto: Archív mybeachaddiction
Vianočné trhy Heidelberg / Foto: Archív mybeachaddiction
Vianočné trhy Heidelberg / Foto: Archív mybeachaddiction
Vianočné trhy Heidelberg / Foto: Archív mybeachaddiction
Vianočné trhy Heidelberg / Foto: Archív mybeachaddiction
Vianočné trhy Heidelberg / Foto: Archív mybeachaddiction
Vianočné trhy Heidelberg / Foto: Archív mybeachaddiction

Vianočné trhy v Kolíne nad Rýnom

Ďalším populárnym mestom v Nemecku, kde sú krásne trhy je mesto Kolín nad Rýnom. A prečo sa tam oplatí ísť? Tak to vám už prezradí Lenka.

„Nemecký Kolín nad Rýnom je mesto, ktoré vždy stojí za návštevu, no v predvianočnom čase je úplne čarovné. Jeho vianočné trhy sa hneď stali jednými z mojich najobľúbenejších.  Ani sa nečudujem, že ich ročne navštívia viac ako 4 milióny ľudí! „Ťahjú“ sa celým mestom a okrem typických vianočných nápojov na zahriatie a jedla je k dispozícii aj napr. veľké klzisko, kolotoče a viac ako sto rôznych aktivít pre malých aj veľkých 🙂 Tu sa nudiť určite nebudete, odporúčam!“

Vianočné trhy v  Kolíne nad Rýnom / Foto: Archív lenkas_travels
Vianočné trhy v Kolíne nad Rýnom / Foto: Archív lenkas_travels
Vianočné trhy v  Kolíne nad Rýnom / Foto: Archív lenkas_travels
Vianočné trhy v Kolíne nad Rýnom / Foto: Archív lenkas_travels
Vianočné trhy v  Kolíne nad Rýnom / Foto: Archív lenkas_travels
Vianočné trhy v Kolíne nad Rýnom / Foto: Archív lenkas_travels
Vianočné trhy v  Kolíne nad Rýnom / Foto: Archív lenkas_travels
Vianočné trhy v Kolíne nad Rýnom / Foto: Archív lenkas_travels
Vianočné trhy v  Kolíne nad Rýnom / Foto: Archív lenkas_travels
Vianočné trhy v Kolíne nad Rýnom / Foto: Archív lenkas_travels
Vianočné trhy v  Kolíne nad Rýnom / Foto: Archív lenkas_travels
Vianočné trhy v Kolíne nad Rýnom / Foto: Archív lenkas_travels

Vroclav – Najkrajšie vianočné trhy v Poľsku?

Vroclav je tento rok naozaj populárnou destináciou, čo sa trhov týka. Mnoho kamarátov sa vybralo práve týmto smerom. Okrem iného i naša kamoška Ľuba s manželom Aďom. A podelila sa s nami i o dojmy z tohto mesta. Prečo sa jej tam páčilo?

„Sú úplne iné ako sme videli v Budapešti alebo v Paríži. Sú jednoducho poľské – špecificko / jedinečné. Za ochutnávku určite stoja ich paczki (šišky) a varené vínko, všetkých možných chutí (čisté, rumové, mangové, jahodové. slivkové, alebo malinové). Kúpite ho v krásnych porcelánových hrnčekoch za 15PLN, ktoré môžete po dopití vrátiť a budú vám vrátené peniaze. alebo si ich môžete nechať na pamiatku, ako sme to urobili my. Miesto pre trhy je dokonalé. Históriou to dýcha kam oko pozrie a to máme radi. „

Viac fotiek a postrehov môžete nájsť na ich instagrame.

Vianočné trhy Vroclav / Foto: Archív vanglovcinature
Vianočné trhy Vroclav / Foto: Archív vanglovcinature
Vianočné trhy Vroclav / Foto: Archív vanglovcinature
Vianočné trhy Vroclav / Foto: Archív vanglovcinature
Vianočné trhy Vroclav / Foto: Archív vanglovcinature
Vianočné trhy Vroclav / Foto: Archív vanglovcinature
Vianočné trhy Vroclav / Foto: Archív vanglovcinature
Vianočné trhy Vroclav / Foto: Archív vanglovcinature
Vianočné trhy Vroclav / Foto: Archív vanglovcinature
Vianočné trhy Vroclav / Foto: Archív vanglovcinature

Dačo z domova – Vianočné trhy v Žiline

Ako mnoho z vás vie, tak s Majkou žijeme v Žiline. A bola by to veľká hanba, ak by sme nenavštívili trhy práve v tomto meste. Vždy tam vládne parádna atmosféra. Hlavné trhy sa odohrávajú na ha Mariánskom námestí. Okrem punču tu môžete ochutnať i rôzne iné veci ako napríklad cigánsku v žemli, pirôžky, gofri, trdelník, placky, klobásu… Pravidelne sa tam koná i kultúrny program. Ja osobne tam zavítam vždy aspoň raz týždenne, ale vždy si zabudnem foťák, aby som urobil pár fotiek. Preto som si musel požičať pár fotiek od kamošky Lenky, ktorá tu bola nedávno.

Vianočné trhy Žilina / Foto: Archív lenkas_travels
Vianočné trhy Žilina / Foto: Archív lenkas_travels
Vianočné trhy Žilina / Foto: Archív lenkas_travels
Vianočné trhy Žilina / Foto: Archív lenkas_travels
Vianočné trhy Žilina / Foto: Archív lenkas_travels
Vianočné trhy Žilina / Foto: Archív lenkas_travels
Vianočné trhy Žilina / Foto: Archív lenkas_travels
Vianočné trhy Žilina / Foto: Archív lenkas_travels

A kam sa na trhy chystáme my?

My tento rok určite navštívime vianočné trhy v Žiline a v Martine. S veľkou pravdepodobnosťou nás stretnete i v Prahe, a možno si pripijeme s punčom i v Budapešti. Zatiaľ ešte nevieme, ako tam pôjdeme. Ale za zváženie určite stojí i možnosť organizovaných zájazdov. Hlavne ak nechcete šoférovať.

Ceny za podobné výlety sa pohybujú v sumách už od 15€. Asi najväčšiu ponuku nájdete na Zľavomate.

A ak sa tam chcete s nami stretnúť, tak si určite kliknite na náš instagram, kde prebieha súťaž o super pobyt práve v Budapešti, ktorý nám venoval práve vyššie spomenutý Zľavomat.

A ktoré sú teda najkrajšie vianočné trhy v Európe?

My máme najradšej tie v Prahe. V ich tesnom závese, asi na rovnakej úrovni sú Budapešť a Krakov. Celkovo však treba uznať, že kdekoľvek si nájdete to svoje. A najkrajšie na nich je to, že tam chodíte s priateľmi a užívate si tú skvelú predvianočnú atmosféru. Tak na ktorých z nich sa tento rok uvidíme?