Najväčšie drevené bludisko na Slovensku

Labyrint na Liptove – Najväčšie drevené bludisko na Slovensku!

Predposledný septembrový víkend sľuboval pekné a slnečné počasie. A to bol znak toho, že sme sa opäť vybrali na výlet. Cieľom cesty bol náš obľúbený Liptov, kde sme nie tak dávno navštívili nádherný Skanzen v Pribyline. A kam sme si to namierili tentokrát? Išli sme si pozrieť novú atrakciu, ktorou je najväčšie drevené bludisko na Slovensku!

Zákládné info a príchod

Najväčšie drevené bludisko na Slovensku sa nachádza na Liptove v tesnej blízkosti Aquaparku Tatralandia len 2 km od centra Liptovského Mikuláša v mestskej časti Ráztoky, na severnom brehu vodnej nádrže Liptovská Mara. Svoje brány otvorilo koncom augusta a nájdete ho v zábavnom parku Liptoventure.

V prípade, že prídete autom, tak parkovať sa dá priamo pred zábavným parkom. Ak sa nachádzate v Tatralandii, tak to je naozaj kúsok a za menej ako 10 minút tu prídete aj po svojich.

Otvorené majú denne od 10:00 do 20:00 a okrem bludiska tu nájdete požičovňu off-road buggy vozidiel a jazdu na monster trucku, nafukovaciu prekážkovú dráhu a malú kaviareň s dobrotami ako wafle, palacinky a choco-kebab.

Vstupné do bludiska je 6€ pre dospelých a dieťa do 120cm platí 3€. Platiť sa dá aj kartou. Viac o vstupnom a otváracích hodinách sa dozviete priamo na stránke zábavného parku.

Najväčšie drevené bludisko na Slovensku – Labyrint Liptov

Labyrint na Liptove sa rozprestiera na ploche 3 000 štvorcových metrov a jeho priemer je 56 metrov, čo ho radí k najväčším dreveným bludiskám na svete. Aktuálne je labyrint zapísaný v Knihe slovenských rekordov ako najväčší labyrint z dreva a v budúcnosti by sa s bludiskom radi ocitli aj v Guinnessovej knihe rekordov.

V strede bludiska je dvojposchodová vežička s výhľadom na Liptovskú Maru a okolité hory.  A okrem iného je to aj skvelý orientačný bod, z ktorého si viete naplánovať cestu von. My sme samozrejme na vežičku vyliezli a naplánovali sme si postup bludiskom.

Priemerne vraj cesta von trvá 25 minút a šikovnejší to zvládnu za čas okolo 10 minút. Nám to trvalo rovných 11 minút aj s fotením. Tak sme asi šikovnejší. Takže to bola taká zábavka na pár minút.

Celkovo nám to pripadalo ako fajn zábava, hlavne ak prídete s deťmi, ale niečo nám tam chýbalo. Na pocit to pôsobilo nedokončene. To by sa však malo v budúcnosti zmeniť. S bludiskom totiž majú veľké plány. V nasledujúcej sezóne by sa malo rozšíriť o ďalších 1200 metrov štvorcových a pribudnúť by mali 3 ďalšie kruhy.

Taktiež je v pláne umiestniť do slepých uličiek sochy s nápovedami a mali by sa tam konať rôzne tematické akcie. Napríklad už teraz na jeseň sa chystá strašidelný nočný labyrint so živými hercami pri príležitosti Halloweenu. Takže to budeme musieť ísť skontrolovať, či sa to zlepšilo.

Ak sa teda budete s deťmi nachádzať na Liptove, je to fajn alternatíva na nedeľné popoludnie. My sme síce už dospeláci, ale aj tak nám to prišlo ako fajn aktivita. Možno by som zvážil trošku znížiť vstupné. Aspoň do doby, kým sa to celé dokončí.

Ak sa vám tip na tento krátky výlet na Liptove páčil, tak ho určite pošlite kamarátom. Pre viac tipov na výlety po Slovensku, ale aj zahraničí nezabudnite sledovať náš blog Cestuj za menej,  instagram a facebook.

Ďakujeme!

Najväčšie drevené bludisko na Slovensku v obrazoch

Parkovisko
Parkovisko
Najväčšie drevené bludisko na Slovensku - Labyrint na Liptove
Najväčšie drevené bludisko na Slovensku – Labyrint na Liptove
Skúsiť môžete aj túto mašinu
Skúsiť môžete aj túto mašinu
Vstup do bludiska
Vstup do bludiska
Cestou na vežičku
Cestou na vežičku
Najväčšie drevené bludisko na Slovensku - Labyrint na Liptove
Najväčšie drevené bludisko na Slovensku – Labyrint na Liptove
Labyrint Liptov - Zvládnete nájsť cestu von?
Labyrint Liptov – Zvládnete nájsť cestu von?
Najväčšie drevené bludisko na Slovensku
Najväčšie drevené bludisko na Slovensku
Najväčšie drevené bludisko na Slovensku - Labyrint na Liptove
Najväčšie drevené bludisko na Slovensku – Labyrint na Liptove

Dovidenia na Liptove!