Hojdačka Čierne

Kysuce – Hojdačka s výhľadom na Most Valy v obci Čierne pri Čadci

Vyzerá to tak, že aj túto sezónu budú veľkým hitom hojdačky v prírode. My ich na zozname máme už viac ako 60 a takmer 30 z nich sa nám podarilo navštíviť. Posledným úlovkom do zbierky je hojdačka v obci Čierne pri Čadci s výhľadom na najvyšší most na Slovensku – Valy.

Základné info

Obec Čierne nájdete na Kysuciach v okrese Čadce  v južnej časti Jablunkovského medzihoria. Zaujímavosťou je, že hranice Slovenska, Česka a Poľska sa v katastri obci stretávajú v jednom bode, tzv. trojmedzí. Ak sa sem vyberiete hľadať hojdačku aj vy, tak sa sem pohodlne dostanete autobusom, ale aj vlakom.

Východiskovým bodom na krátku prechádzku je miestny futbalový štadión na vyšnom konci. Priamo vedľa neho je aj autobusová zastávka, kam premávajú pravidelné spoje z Čadce.

V prípade, že sa sem vyberiete vlakom, tak môžete vyraziť z Čadce, ale aj zo Žiliny osobákom smer Zwardoň. Zo železničnej stanice je to k hojdačke síce trošku ďalej, ale nie je to nič, čo by ste nezvládli.

A treťou možnosťou je, ako obyčajne, príchod autom. Najlepšie je zaparkovať priamo pri futbalovom štadióne, odkiaľ je to k hojdačke len pár minút.

Hojdačka v obci Čierne s výhľadom na Most Valy

Hojdačka sa nachádza na kopci Vačisko nad dedinou a nájdete ju naozaj jednoducho. Od štadiónu ŠK Čierne na Vyšnom Konci sa treba vybrať po pravej strane smerom na lúku nad dedinou. Najlepším orientačným bodom vám bude Most Valy, ktorý budete mať za chrbtom.

Prechádzka na kopec by vám nemala zabrať viac ako 15 minút. Ja som to mal hore vybehnuté za necelých 10, takže je to naozaj úplne do pohody a prechádzku zvládnu všetci. Takže smelo vezmite aj deti.

Po príchode sa vám naskytne z hojdačky pekný výhľad na dedinku Čierne pri Čadci a na najvyšší most na Slovensku – Valy. Výška najvyššieho piliera mostu a zároveň Slovenska je 78 metrov. Most Valy bol v minulosti dokonca označený aj ako najvyšší most Strednej Európy. To však nie je pravda. Vyššie sú minimálne dva. Jeden v Rakúsku s výškou 190 m a druhý v Maďarsku s výškou 88 m.

Okrem výhľadu však zaujme aj samotná hojdačka. Má totiž zaujímavý vzhľad. Na vrchnej strane je zobrazená panoráma okolitých kopcov a Most Valy.

V tesnej blízkosti sa nachádza aj lavička, takže si tam môžete len tak posedieť a vychutnať si pohľad na okolitú prírodu. Je to ďalšie z miest, ktoré určite stoja za návštevu.

V prípade, že máte radi hojdačky, tak určite odporúčam pozrieť náš nedávny článok – TOP 9 hojdačiek na Slovensku, kde nájdete viac inšpirácií na hojdačky v prírode

Ak sa vám tip na tento krátky výlet páčil, tak ho určite prepošlite kamarátom. Ich možno inšpirujete a nám to urobí radosť. Viac tipov na výlety nie len po Slovensku, ale aj zahraničí, nájdete na našom blogu Cestuj za menej, na sociálnych sieťach instagram a facebook.

ĎAKUJEME

Čierne pri Čadci – Hojdačka s výhľadom na Most Valy

ŠK Čierne - Parkovanie
ŠK Čierne – Parkovanie
Cesta k hojdačke
Cesta k hojdačke
Čierne - Most Valy
Čierne – Most Valy
Cez lúku k hojdačke
Cez lúku k hojdačke
Výhľad na Most Valy
Výhľad na Most Valy
Čierne pri Čadci - Hojdačka
Čierne pri Čadci – Hojdačka
Hojdačka s výhľadom na Most Valy v obci Čierne
Hojdačka s výhľadom na Most Valy v obci Čierne
Udržuj poriadok a čistotu
Udržuj poriadok a čistotu
Čierne pri Čadci
Čierne pri Čadci
Hojdačka na Kysuciach
Hojdačka na Kysuciach
Kysuce - Hojdačka Valy
Kysuce – Hojdačka Valy
Hojdačka Čierne
Hojdačka Čierne