Bludisko v kukurici pri Bytči

Kukuričné bludisko pri Bytči v obci Maršová – Rašov

Kto má rád bludiská? Lebo ja veru áno. Asi všetci poznáte drevený labyrint na Liptove a kukuričné bludisko vo Vlčkovciach. Keď som sa dozvedel, že aj kúsok od nás vzniklo jedno nové bludisko v kukurici, hneď som tam musel utekať. Nachádza sa len pár kilometrov od mesta Bytča v obci Maršová – Rašov.

Základné info a príchod

Obec Maršová – Rašov sa nachádza na ľavej strane rieky Váh v tesnej blízkosti Súľovských skál asi na polceste medzi Bytčou a Považskou Bystricou.

Dostanete sa sem naozaj jednoducho. Premávajú tu pravidelné autobusové spoje z Bytče a Považskej Bystrice. Cesta vám nebude trať viac ako 20 minút.

Ak sa sem vyberiete autom, tak tabule k bludisku vás budú čakať už pri vstupe do obce. Nemáte kde zablúdiť. Približne 200 metrov od bludiska sa nachádza malé parkovisko, kam sa zmestí cca 15 áut a pri bludisku môže zaparkovať približne 20 áut. Cez týždeň to bolo v pohode, ale cez víkend sa môže toto parkovisko asi dosť skoro zaplniť.

Kukuričné bludisko – Otváracie hodiny a vstupné

Bludisko pri Bytči je otvorené každý deň od pondelka do nedele. Svoje brány otvára už ráno o deviatej a zatvára večer o deviatej. V piatok a sobotu je otvorené dlhšie. Môžete tam blúdiť počas nočného blúdenia až do polnoci. Treba si však so sebou zobrať baterku alebo čelovku, aby ste sa v tme nestratili.

Vstupné do bludiska je 3€ a maličké detičky do troch rokov majú vstup zdarma. Viac o vstupnom a otváracích hodinách nájdete priamo na stránke bludiska tu.

Bludisko v kukurici pri Bytči v obci Maršová – Rašov

Tentokrát som sa na výlet vybral spoločne s bratom. V piatok dopoludnia tam okrem nás bolo hneď niekoľko rodiniek s deťmi. Od parkoviska je to len pár krokov k samotnému kukuričnému poľu.

Bludisko má rozmery 100 x 180m a nájdete tam viac ako 1700 metrov cestičiek. Po zakúpení vstupného máte tri možnosti, ako si bludisko užiť.

Prvou možnosťou, ktorú využijú hlavne rodinky s deťmi, je tajnička. V kukuričnom bludisku sa nachádza 8 tabúľ s hádankami pre najmenších a pre dospelých. Pravdu povediac nám dali viac zabrať práve hádanky pre deti. Tie dospelácke boli brnkačka. Keď najmenší uhádnu všetko, dostanú na konci po odovzdaní cukrík.

Druhou možnosťou je zbieranie QR kódov. Tiež sa ich tu nachádza 8 a sú roztrúsené po celom bludisku.

A poslednou možnosťou je obyčajné blúdenie alebo kombinácia predošlých dvoch. My sme využili tretiu možnosť a len tak sme sa tam motali, hľadali sme tabule aj QR kódy.

Celkovo nám prechádzka po bludisku zabrala 20 minút a boli sme vonku. S deťmi sa to môže natiahnuť kľudne aj na hodinku, ale určite si to užijete. Je to celkom sranda.

Keď úspešne zdoláte bludisko v kukurici, tak si môžete chvíľu posedieť pri stoloch, ktoré sú hneď vedľa labyrintu. Okrem toho sa tu dá kúpiť drobné občerstvenie, ale nič závratné nečakajte. Možno by to chcelo do budúcnosti trošku rozšíriť sortiment. Okrem posedenia sa tu nachádzajú aj prenosné toalety, takže aj toto by malo byť v pohode. 😀

A ak vám bludisko bude málo, tak len pár kilometrov odtiaľto, na druhej strane Váhu, nájdete Považský hrad, ktorý tiež stojí za návštevu. A z hradu môžete zbehnúť ešte do neďalekého Hrabového, kde sa nachádza nevšedná hojdajúca sa rozhľadňa.

Ak sa vám tento tip na krátky výlet páčil, tak ho nezabudnite poslať kamarátom. Možno vsi pôjdu trošku poblúdiť v bludisku v kukurici aj oni. Pre viac tipov na výlety nie len na Slovensku, ale aj v zahraničí, nezabudnite sledovať náš bloginstagram a facebook.

Ďakujeme!

Bludisko v kukurici Maršová – Rašov

Cesta ku bludisku
Cesta ku bludisku
Nemáte kde zablúdiť
Nemáte kde zablúdiť
Parkovisko pri kukuričnom bludisku
Parkovisko pri kukuričnom bludisku
Bludisko v kukurici
Bludisko v kukurici
Maršová - Rašov - Kukuričné bludisko
Maršová – Rašov – Kukuričné bludisko
Vstupné do bludiska
Vstupné do bludiska
Maršová - Rašov - Vitajte v bludisku
Maršová – Rašov – Vitajte v bludisku
Bludisko v kukurici má v sebe 1500 metrov cestičiek
Bludisko v kukurici má v sebe 1500 metrov cestičiek
Kukuričné bludisko pri Bytči - Môžete zbierať QR kódy
Kukuričné bludisko pri Bytči – Môžete zbierať QR kódy
Bludisko v kukurici - Alebo  hádať hádanky
Bludisko v kukurici – Alebo hádať hádanky
Alebo môžete len tak blúdiť
Alebo môžete len tak blúdiť
Kukuričné bludisko sa rozprestiera na ploche  1,8 ha
Kukuričné bludisko sa rozprestiera na ploche 1,8 ha
Bludisko v kukurici v obci Maršová - Rašov
Bludisko v kukurici v obci Maršová – Rašov
Bludisko v kukurici v obci Maršová - Rašov
Bludisko v kukurici v obci Maršová – Rašov
Posedenie vedľa bludiska
Posedenie vedľa bludiska
Kukuričné bludisko
Kukuričné bludisko