Záriečie – Hojdačka Púchovskej doliny

Hojdačka Púchovskej doliny na vrchu Maríkovec nad obcou Záriečie

Na konci apríla vznikla neďaleko od Púchova ďalšia z hojdačiek v prírode. Hojdačka Púchovskej doliny sa nachádza v obci Záriečie, čo je od Žiliny naozaj kúsok a tak bolo o program na sobotné ráno postarané. Ide sa na Považie.

Základné info

Obec Záriečie nájdete na Považí v okrese Púchov, neďaleko od obce Lysá pod Makytou, kde sa zhodou okolností tiež nachádza jedna z populárnych hojdačiek v prírode.

V prípade, že sa sem vyberiete verejnou dopravou, tak môžete využiť pravidelné vlakové aj autobusové spoje z neďalekého Púchova. V oboch prípadoch by vám cesta nemala trvať viac ako 30 minút.

Ak sa sem vyberiete autom, tak odporúčam zaparkovať pri čerpacej stanici Benzina. Cesta k hojdačke nebude odtiaľto trvať viac ako 20 minút. Určite neparkujte a nejazdite po lúke. Taktiež prosím nevyužívajte cestu okolo cintorína a chaty. Jedná sa o súkromný pozemok a domácim to vadí. Využívajte odporučenú trasu od čerpacej stanice.

Záriečie – Hojdačka Púchovskej doliny

Hojdačka nad obcou Záriečie sa nachádza na vrchu Maríkovec a vedie k nej nenáročná cesta do mierneho kopca. Kočíkom to však neskúšajte. Ide sa totiž cez lúku a les, a asi by ste to nedali. Ak chcete zobrať na prechádzku aj deti, tak zvoľte radšej nosič. Cesta k hojdačke je dlhá necelý kilometer a ste tam naozaj za pár minút, takže nie je vôbec potrebné, aby ste tam šli autom. Jedná sa o krátku a nenáročnú prechádzku.

Návštevu si prosím naplánujte na dennú dobu, nakoľko sa jedná o poľovnícky revír a po západe slnka by to nemuselo byť bezpečné.

Hojdačku Púchovskej doliny uvidíte už z diaľky na lúke na miestnom kopci Maríkovec hneď vedľa útulne. V jej bezprostrednej blízkosti sa nachádza aj ohnisko, kde si môžete opiecť nejaké dobroty. Tiež tam nájdete odpadkový kôš. Avšak určite si všetok odpad, ktorý vyprodukujete vezmite zo sebou.

Z hojdačky je nádherný výhľad na okolitú prírodu. Uvidíte samotnú obec Záriečie, Lúky či Mestečko. Za chrbtom budete mať Javorníky a pred vami Biele Karpaty na slovenskej a českej strane hranice.

A ako sa na pobyt v prírode patrí, správajte sa k hojdačke aj k okolitej prírode zodpovedne, aby vydržala čo najdlhšie a slúžila všetkým.

V prípade, že sa sem vyberiete aj vy, tak by som vás chcel poprosiť, aby ste sa k okoliu chovali ohľaduplne.

  • Neparkujte na súkromných pozemkoch a lúkach (zaparkovať sa dá pohodlne v obci)
  • Pre prístup k hojdačke využívajte odporúčanú trasu od čerpacej stanice a nie prechod cez súkromné pozemky.
  • V prírode vždy nechávame všetko v pôvodnom stave.
  • Nenechávajte plastové fľaše, papieriky a odpadky v okolí rozhľadne, na lúkach a na turistickom chodníku.

A keď sa dohojdáte, môžete pokračovať ďalej. Buď sa môžete vybrať na hojdačku Strelenka, do Vizovíc v Česku na zámok, do Dohnian alebo Trenčianskej Závady na rozhľadňu, alebo sa môžete íst poprechádzať do kúpeľného mesta Trenčianske Teplice.

V prípade, že máte radi hojdačky, tak určite odporúčam pozrieť náš nedávny článok – TOP 9 hojdačiek na Slovensku, kde nájdete viac inšpirácií na hojdačky v prírode

Ak sa vám tip na tento krátky výlet páčil, tak ho určite prepošlite kamarátom. Ich možno inšpirujete a nám to urobí radosť. Viac tipov na výlety nie len po Slovensku, ale aj zahraničí, nájdete na našom blogu Cestuj za menej, na sociálnych sieťach instagram a facebook.

ĎAKUJEME

Záriečie – Hojdačka Púchovskej doliny na vrchu Maríkovec

Na lúke na kopci už vidno hojdačku
Na lúke na kopci už vidno hojdačku
Záriečie – Hojdačka Púchovskej doliny
Záriečie – Hojdačka Púchovskej doliny
Hojdačka Púchovskej doliny na vrchu Maríkovec
Hojdačka Púchovskej doliny na vrchu Maríkovec
Záriečie
Výhľad na okolie
Hojdačka Záriečie
Hojdačka Záriečie
Dá sa tu aj opekať
Dá sa tu aj opekať
Záriečie – Hojdačka Púchovskej doliny na vrchu Maríkovec
Záriečie – Hojdačka Púchovskej doliny na vrchu Maríkovec