Park Miniatúr Inwald

Park Miniatúr Inwlad v PoľskuFotoblog

Pár dní dozadu sme využili peknú slnečnú sobotu a vyrazili sme na krátky výlet ku susedom do Poľska. Cieľom bol Park Miniatúr Inwlad, ktorý je súčasťou Inwald Parku, v ktorom nájdete 5 tematických parkov – Park Miniatúr Inwald, Mini Zoo, stredovekú pevnosť, Záhradu Jána Pavla II. a Dinolandiu. Takto v zime, mimo sezóny, je však otvorený len park miniatúr. Ostatné si nechajte na leto.

Základné info

Park nájdete v dedinke Inwlad, ktorá sa nachádza v Malopoľskom vojvodstve na juhu Poľska medzi mestami Wadowice a Andrychów. Zaujímavosťou regiónu je, že sa tu 18. mája 1920 narodil v meste Wadowice Karol Wojtyla.

Ak sa sem vyberiete verejnou dopravou, tak najlepšie a najjednoduchšie to budete mať zo Slovenska s prestupom cez mestá Krakov alebo Bielsko – Biala. Avšak cesta bude dosť dlhá. Jednoduchšie to bude, ak sem prídete autom.

V okolí Inwald Parku sa nachádza hneď niekoľko parkovísk, ktoré sú momentálne zdarma. Takto mimo sezóny s parkovaním problém určite nebude. Avšak v lete by som určite volil skorší príchod, nakoľko je park naozaj populárny. Cez sezónu je parkovisko spoplatnené a stojí 10 zlotych na deň.

Park Miniatúr Inwald

Takto mimo sezóny je park otvorený až od 12:30 a prechádzať sa tam môžete až do 20:00. Po zotmení je veľmi pekne nesvietený. Osvetlená nie je len výzdoba, ale aj miniatúry.

Vstupné do parku je momentálne rozdelené na dve skupiny. V piatok, sobotu, nedeľu a sviatky stojí vstup pre dospelého 39 zlotych, deti to majú za 34 a malinké deti do 90cm majú vstup za 1 zloty.

Cez týždeň je zvýhodnené vstupné. Dospelý 34, deti 29 a malinké detičky opäť za symbolickú zlatku. Zaplatiť sa dá priamo na pokladni alebo online tu.

Po zaplatení vstupného sme sa ocitli v samotnom parku, ktorý je rozdelený na niekoľko častí. V jednej nájdete miniatúry z celého sveta. Big Ben, Šikmá veža v Pise, Benátky, Vatikán, Socha Slobody, či zámok v Bojniciach. Modely sú naozaj krásne. Väčšina z nich je v mierke 1: 25 000 a vyzerá to naozaj parádne.

V druhej časti sme si obzreli modely pochádzajúce z Poľska. Malbrok, Zakopané, Moszna či štadón vo Varšave. Opäť parádne. Niektoré nás dokonca inšpirovali k tomu, aby sme si ich poznačili a v budúcnosti určite navštívime aj ich skutočné náprotivky.

Okrem modelov sa tu dá trošku poblúdiť aj v bludisku. To sme si pre tentokrát nechali ujsť.

V cene vstupenky je aj 5D kino, Egyptská výstava čí kolotoče, ktorých tu je hneď niekoľko. Veľké vyhliadkové koleso či búracie autíčka vás isto vrátia do detských čias. My sme tu strávili viac ako 3 hodiny a výlet sme si užili. A ak nebudete mať parkov dosť, tak cez sezónu sa môžete presunúť do neďalekého mesta Zator, kde sa nachádza jeden z najlepších zábavných parkov – Energylandia.

Ak dorazíte s malými detičkami, tak tu nájdete aj izbu pre rodiny s deťmi, kde môžete vášho drobca prebaliť. Takže nie je problém.

Ak sa vám tip na tento krátky výlet páčil, tak ho určite prepošlite kamarátom. Ich možno inšpirujete a nám to urobí radosť. Viac tipov na výlety nie len na Slovensku, ale aj v zahraničí, nájdete na našom blogu Cestuj za menej a na sociálnych sieťach instagram a facebook.

ĎAKUJEME

Park Miniatúr Inwald v obrazoch