Farma Lubina

Farma park Lubina – nádherná kontkaktná mini zoo pre rodiny s deťmi

Kto má rád zvieratká, tak malebnú obec Lubina určite pozná. Nachádza sa tu totiž konktatkná zoo pre deti – Farma park Lubina. Toto miesto máme naozaj radi a pravidelne sa sem vraciame. Za mňa je to asi najlepšia mini zoo na Slovensku, kde všade navôkol behajú mini zvieratká, ktoré môžete pohladkať. V minulosti sme tu už boli v lete, na jeseň a naša posledná návšteva bola nedávno počas otvorenia jarnej sezóny.

Základné info a príchod

Obec Lubina sa nachádza neďaleko od Nového Mesta nad Váhom a samotná farma sa nachádza približne 15 minút od zjazdu z diaľnice D1. Takže prístup autom je naozaj super. Mini farmu nájdete na slovensko-českom pohraničí približne 5km za obcou. V dedine by ste zvieratká hľadali márne. Turisti okolie určite veľmi dobré poznajú, hlavne asi neďalekú Holubyho chatu, ktorá je častým cieľom výletov.

Pred farmou nájdete menšie parkovisko, ktoré sa hlavne cez víkendy veľmi rýchlo zaplní. Preto odporúčam prísť hneď ráno na otvorenie. Budete to mať bez starostí.

Do Farmaparku Lubina odporúčam prísť autom, nakoľko sa farma nachádza naozaj dosť mimo a príchod verejnou dopravou by bol trošku obtiažny. Premáva sem síce aj autobus, ale frekvencia je naozaj dosť skromná. Nastúpiť treba v Starej Turej a približne za 15 minút treba bystúpiť na zastávke Lubina, Barina. Lístok stojí cca 0,9€.

Otváracie hodiny a vstupné

Mimo sezóny od marca do júna a od septembra do novembra je park otvorený len cez víkendy a sviatky od 10:00 do 18:00.

Cez leto je park otvorený každý deň od rána od 10:00 do 18:00. Organizované skupiny škôl, škôlok a táborov sa môžu dohodnúť aj na individuálnych vstupoch. Kuknite priamo u nich na stránke, majú tam číslo, kam sa dá zavolať.

Vstupné do parku je 10€ pre dospelého a 8€ pre deti do 15 rokov. Deti do 1 roka majú vstup zdarma. Platiť sa dá aj kartou a určite odporúčam pri vstupe kúpiť aj potravu pre zvieratká.

Kontaktná zoo Farma park Lubina

Farma je rozdelená na 4 časti podľa farieb. Prvá je žltá zóna, kam sa dostanete bezpatne. Práve tu nájdete pár mini zvieratiek, pokladne, toalety bufet, suveníry, terasu a vodné ihrisko spoločne s brodiskom pre deti. Tam bolo hlavne v lete plno.

Papkáči z oranžovej zóny

Po nákupe vstupeniek dostanete pásku na ruku a môžete sa vybrať spoznávať zvieratká v druhej časti mini farmy. Asi najviac ich nájdete v oranžovej zóne. Tu pomedzi nohy behajú prasiatka, sliepočky, ovečky, kozičky a mnohé iné. Väčšinu z nich môžete aj kŕmiť vopred zakúpenou potravou. Práve tu sa asi zdržíte najldhšie. Mili behala pomedzi zvieratká, kŕmila ich a hladkala. Tu by som rád upozornil, aby ste si dávali na deti pozor. Síce zvieratká vyzerajú milo, ale ak ich budú deti naháňať, moc im asi radosť neurobíte. Určite prídu aj samé, keď budú chcieť. Taktiež ich kŕmte len potravou od animátorov alebo tou, čo ste si zakúpili pri vstupe. Určite im nedávajte rôzne chrumky, tyčinky a podobne. Mohli by ste zvieratkám nechtiac ublížiť.

Kúzelný lesík v zelenej zóne

Z hospodárskeho minidvora sme sa následne presunuli hore mini kopcom do zeleného lesíka. Takto na jar tam majú mláďatká klokanov. Milá animátorka nám dala do ruky nejaké halúzky a po vstupe do hrady sme už len čakali, kedy ku nám prihopká. Okrem klokanov majú v tejto časti ešte napríklad daniele a andulky. V oboch prípadoch môžete tiež vojsť do ohrady a pohladkať ich.

Velikáni z moderj zóny

V poslednej časti parku nájdete trošku väčšie zvieratká. Lamy, koníky,teliatka, somáriky, poníky. Okrem nich tu je ešte mini detské ihrisko s hojdačkami, domčekmi a šmýkačkami. Tu sme strávili asi najviac času. Všade krik a smiech, keď sa deti spoločne zatvárali do domčeka a šmýkali.

Cez víkendy sa práve v tejto časti niekedy nachádza aj traktor, na ktorom sa môžete spoločne s inými návštevníkmi povoziť na vlečke. Naozaj veľká zábava.

A pre odvážne detičky tu je ešte jazda na koníkoch. Mili si to nenechala ujsť. Nasadili sme jej priblu, ktoré sú tu k dispozícii, a spoločne sme si dali kolečko.

Po jazde sme sa presunuli ešte na začiatok parku ku zajačikom a morčiatkam. Naposledy sme ich pohladkali a ďalší pekný deň v Lubine bol za nami. Neboli sme tu prvý a určite ani posledný krát. Za mňa je to asi najkrajšia mini farma so zvieratkami pre rodiny s deťmi na Slovensku. Veľmi pekný areál, veľa zvieratiek a naozaj milé baby a chalani, ktorí sa o zvieratká starajú. Ak rozmýšľate, kam za zvieratkami na Slovensku, tak Lubina je noazaj skvelá voľba a určite sa vám tam bude páčiť.

Kam v okolí?

Jediná nevýchoda parku je, že sa tam nedá poriadne najesť. V okolí však nájdete dva fajn podniky. V čase obeda tam však bude určite plno a chvíľu si na miesto počkáte. My odporúčame Hostinec u Klačkov. Naozaj veľmi pekný priestor a aj varia výborne. Nám tam chutilo. Druhou možnosťou je Country Saloon Cetuna. Tam je to vraj tiež fajn, ale odskúšané osobne nemáme.

A s plným bruškom môžete pokračovať vo výlete niekde v okolí. Za zmienku stojí napríklad Hrad Beckov a Kúria Ambrovec, prípadne tajuplná Haluzická tiesňava s kostolíkom.

Dúfame, že vás náš článok aspoň trošku inšpiroval a vyberiete sa na výlet aj vy. Zvieratká v Lubine sa na vás už teraz tešia. A určite pošlite tento tip na výlet aj kamarátom.

Viac tipov na výlety po celej krajine, ako aj v zahraničí, nájdete na našom blogu Cestuj za menej a na sociálnych sieťach instagram a facebook.

Vidíme sa v Lubine!

ĎAKUJEME