Šmolkovia - Magický svet Bratislava

Bratislava – Šmolkovia: Magický svet

Šmolkovia v Bratislave. Kto by nemal rád tieto malé modré potvory. Keď som sa dozvedel, že na Valentína otvára svoje brány Magický svet, kde sa budeme môcť prejsť po šmolkovskej dedinke, navštíviť Tatka Šmolka a Šmolinku, tak mi viac netrebalo a plán na výlet bol jasný.

Keďže som vedel, že cez víkend tam bude asi plno, naplánovali sme si výlet na týždeň a spojili sme ho nahrávaním ďalšej časti nášho podcastu.

Základné info a príchod

Magický svet Šmolkov sa nachádza v Bratislave v časti Lamač. Šmolkovia sa usídlili na dvoch poschodiach obchodu Šport Mall Bratislava Lamač hneď vedľa obchodu OBI.

Premáva tu hneď niekoľko autobusov, takže kto nemá auto, dostane sa tu naozaj jednoducho. Vystúpiť treba na zastávke Pri krematóriu.

My sme zo Žiliny prišli autom a zaparkovali sme pohodlne hneď vedľa obchodu.

Otváracie hodiny a vstupné

Ak si budete chcieť ísť šmolkov obzrieť aj vy, tak majú otvorené každý deň. Od pondelka do piatka je otvorené od 10:00 do 19:00 a v sobotu a nedeľu otvárajú o hodinku skôr o 9:00. My sme prišli už o 9:30 a pokladňa bola otvorená. Oficálne sa otvára o 10:00, ale keďže nás pred vstupom stálo už niekoľko, tak nás milé slečny pustili dnu už o 9:45. Paráda.

Základné vstupné do parku je 12€. Deti do 80cm majú vstup zdarma. Naša veľkáčka je už vyššia, tak platila základné vstupné.

Cez víkendy je vstupné o 2€ viac a dá sa zaplatiť aj VIP za 17€. To sa mne osobne už zdá trošku dosť a pomer cena výkon, čo za VIP dostanete mi príde slabý. Ale niekomu to môže vyhovovať.

Potom treba rátať ešte s tým, že niektoré atrakcie sú extra spoplatnené. Napríklad virtuálna realita stojí 3€.

Cez víkend určite odporúčam kúpiť vstupné vopred online. Viac o vstupnom nájdete priamo na stránke tu.

Šmolkovia – Magický svet

Zábavný park je rozdelený na dve časti. V jednej sa nachádza šmolkovská dedinka, kde je hneď niekoľko zaujímavých miest. Domček Tatka Šmolka, Gargamelove laboratórium, vodopád, kino či les.

Na druhom poschodí sa nachádza veľká herňa s autíčkami a motorkami, skákacie hrady a časť, kde sa dá zajazdiť na poníkoch, koníkoch a ťave. Nájdete tu aj obchod so suvenírmi, malé občerstvenie a virtuálnu realitu.

Šmolkovská dedinka

My sme našu návštevu začali na hornom poschodí v šmolkovskej dedinke. Ešte predtým, ako vojdete dnu, tak si môžete odložiť veci v šatni, kde vám uschovajú všetky veci. Šatňa je v cene vstupenky.

Následne sa presuniete do malej sály, kde sa prehliadka začína krátkym filmom. Určite ho nevynechajte. Dozviete sa všetko potrebné, aby ste si návštevu naplno užili.

Návšteva má pre väčšie deti a dospelých aj trošku hlbší zmysel. Šmolkovia totiž pomáhajú chrániť náš ľudský svet a v spolupráci s OSN si budete môcť osvojiť 17 cieľov, ktoré pomôžu zlepšiť svet, v ktorom žijeme. V plániku, ktorý ste na začiatku dostali nezabudnite spojiť ciele OSN s predmetmi, ktoré nájdete v svete Šmolkov a zapojte sa do súťaže o krásne šmolkovské ceny.

Domček Šmolinky a Tatka Šmolka

A po filme sme sa vybrali na čarovnú prechádzku cez čarovný les až do šmolkovskej dedinky, kde nás už čakala Šmolinka. Mili sa trošku ošívala, ale nakoniec si k nej sadla a spoločne sa pekne odfotili. Dedinka je urobená vizuálne naozaj veľmi pekne a užijú si ju malí aj veľkí.

Malé deti, ako naša Mili (2 roky) asi nebudú chápať všetkým úlohám, ale prostredie je naozaj rozprávkové a určite budú behať hore dole. Ak si chcete výlet užiť naplno so všetkým, čo k tomu patrí, tak to bude asi pre trošku väčšie deti. Ak vám stačí pekné prostredie, milé postavičky a veľa farieb, tak smelo do toho aj s drobcami.

Najväčší domček v dedinke patrí Tatkovi Šmolkovi. Je plný kúziel a obrazoviek. Keď sa na ne poriadne pozriete, tak sa pomaly, ale isto, zmeníte na Šmolka aj vy.

A nezabudnite nakuknúť do domčeka Šmolinky. 😉 A poriadne sa poobezerajte po okolí. V šmolkovskom svete sa totiž nachádza aj prírodovedný chodník s ozdobnými dierovačkami. Na každom stanovisku je jedna a po celom magickom svete ich je 10.

Gargamelove laboratórium

A z dedinky hurá za Gargamelom cez nádherný svietielkujúci les. Opäť veľmi pekne vizuálne. Ale pozor na to, aby ste sa nechytili do jeho klietky. Nás ten gauner veru chytil. 😀

Keď sa vám podarí z klietky ujsť, tak sa dostanete do miestnosti, kde by mali byť nejaké tie nebezpečenstvá. Tu sme ostali trošku sklamaní. Asi sme čakali trošku viac, ako obyčajné zasvietenie a nejaký ten zvuk. Ale asi sme len prepištaní.

Potom už len k porazenému Gargamelovi a do laboratória. Tu sa menšie deti možno trošku zľaknú – Gargamel sa hýbe 😀 Milica je však odvážna a behala okolo neho, ako keby sa ani nechumelilo. Trošku sa pošmýkala na šmykľavke nad obrovským Gargamelom prebehla cez „koleso pre škrečka“ a s úsmevom na perách sme vbehli ku virtuálnej realite a bocianom. Takto ráno sme nečakali ani minútku. Cez víkend tu bude asi viac ľudí a môže sa stať, že si chvíľku na bociana počkáte. Tu sa dá preskočiť rada, ak máte VIP. Ak chcete ušetriť, isto choďte ráno na prvý vstup. Nebudete čakať ani minútu.

A na záver krásne svetelné inštalácie plné šmolkov. Kreatívne detičky si tu budú môcť obkresliť šmolkov na podsvietených stolíkoch, ktorých tu je hneď niekoľko. Veľké huby, šmolkovia, šmolkovská oslava….

Celkovo je magický svet šmolkov nádherné vizuálne dielo, ktoré sa vám bude určite páčiť. Ak máte staršie deti, tak sa tu zábavnou formou dozvedia o nutnosti ochrany prírody, klimatickej zmene, ale aj podrobnosti o živote v slovenskom lese. V jednotlivých miestnostiach budú plniť rôzne úlohy, čítať si rôzne zaujímavosti o prírode a na konci za svoju snahu dostanú aj peknú odmenu.

Menšie deti budú behať po celom parku a radovať sa z pekných rozprávkových postavičiek, odfotia sa s Tatkom Šmolkom a Šmolinkou, budú loziť po mini lezeckej stene, pohojdajú sa na hojdačkách… Je tam čo robiť aj s malými deťmi.

Ďalšie atrakcie v Magickom svete

A na konci na vás čaká ešte obchod so suvenírmi. My sme si domov vzali nejaký ten balónik. Ceny sa mi tam zdali trošku vyššie, ale tak, čo by ste neruobili pre deti, však?

Následne sa určite presuňte o poschodie nižšie. Táto časť je určená hlavne pre menšie deti. Skákacie hrady, šmýkačky, autíčka či jazda na poníkoch.

Okrem toho nejaká tá virtuálna realita. My sme tu ostali naozaj dlho a mali sme problém odtiaľto Milinku dostať domov. Nakoniec sa nám to podarilo po prísľube, že sa ideme niekam najesť. Jedlo je silný motivátor.

Inak nájdete tu aj drobné občerstvenie, ale moc sa z toho nenajete. Majú napríklad polievku, hot dog, šalát a šišku. Ak potrebujete toršku väčší výber, určite odporúčam ísť niekam ďalej. My sme sa zbehli najesť do neďalekého Bory Mall.

A ako sa nám páčilo?

Celkovo hodnotím návštevu fajn. Ako som písal vyššie, vizuálne je to naozaj veľmi pekné. Staršie deti sa aj čo to naučia, menšie si pobehajú a zabavia sa. A my skoršie narodení si zaspomíname na časy dávno minué, kedy sme ráno vstávali, aby sme si v sobotu pozreli šmolkov. Ak budete mať cestu okolo, tak sa určite zastavte! ŠMOLKOVANIE sa môže začať!

Dúfame, že vás náš článok aspoň trošku inšpiroval a vyberiete sa na výlet aj vy. Šmolkovia v Bratislave budú až do konca leta, takže určite odporúčame pre malých aj veľkých. A pošlite tento tip na výlet aj kamarátom.

Viac tipov na výlety po celej krajine, ako aj v zahraničí, nájdete na našom blogu Cestuj za menej a na sociálnych sieťach instagram a facebook.

Vidíme sa na výlete!

ĎAKUJEME