Familypark Rakúsko

TIP na výlet – Zábavný park Familypark v Rakúsku

Familypark pri Neusiedlersee bol na našom zozname už dlhšie. A tento rok sa nám konečne podarilo spojiť návštevu v Schloss Hofe práve s najväčším zábavným parkom v Rakúsku. Familypark sa nachádza len kúsok od populárneho mesta Rust na brehu Neziderského jazera a dá sa sem dostať naozaj rýchlo.

Základné info a príchod

Najväčší rodinný park v Rakúsku Familypark sa nachádza necelú hodinu jazdy od slovenských hraníc. Založili ho už v roku 1968 ako rodinný podnik s názvom „Märchenwald“ – Rozprávkový les. Odvtedy sa výrazne zväčšil a zmodernizoval. Dnes patrí medzi najpopulárnejšie atrakcie v Burgenlande aj v celom Rakúsku. Dostať sa sem dá verejnou dopravou, ale jednoduchšie to bude po vlastnej osi autom. My sme tu prišli hneď ráno na otvorenie a pohodlne sme zaparkovali na veľkom bezplatnom parkovisku tesne od vstupu do parku.

Otváracie hodiny a vstupné

Park je otvorený od apríla do novembra a zvyčajne otvára svoje brány o 10:00 ráno. Otvorené býva pravidelne do 18:00, cez týždeň do 17:00 a v letnej sezóne je otvorené do 19:00.

Vstupné do parku sa pohybuje od 34 – 41€. Záleží, či si lístok kúpite na pokladnici alebo online a kedy prídete. Víkendy a špeicálne akcie sú drahšie. Ja jednoznačne odporúčam nákup online. V našom prípade sme vďaka nákupu cez internet ušetrili 5€ na osobu. Deti do 3 rokov majú vstup zadarmo. Takže určite odporúčame využiť rodinám s malými deťmi ako naša Mili.

Viac info nájdete priamo u nich na stránke tu.

Familypark Neusiedlersee

Vďaka nákupu vstupeniek cez internet sme cez vstup plynulo prebehli a nemuseli sme čakať v dosť veľkej rade na pokladniach. Cez Veľkú noc malo dosť veľa ľudí rovnaký nápad ako my, že sa pôjdu zabaviť na kolotoče.

Po vstupe nás už vítal maskot parku – mačka Filippo, veľkonočné zajace a rôzne iné postavičky. Každému návštevníkovi dali do rúk čokoládové vajíčko, alebo nejakú zeleninku. Zajace rozdávali tematicky mrkvu. 😀

Milinka sa s Fillipom dokonca odfotila a s úsmevom na perách a s vajíčkom v ruku sme pokračovali na kolotoče.

Park je zodelený na 4 časti. V každej z nich sme našli niečo zaujímavé a všade boli koltoče a jazdy, kam sa dalo ísť aj s malými deťmi.

Familypark – Dobrodružný hrad

Prvá časť, ktorú sme navštívili bol Dobrodružný hrad. Tu sa nachádza hneď niekoľko zaujímavých jázd. Ale nás najviac zaujala Dračia dráha. Spoločne s Mili sme si sadli na draka a previezli sme sa ponad vchádzajúcich návštevníkov. Už zhora sme si všimli dole pod nami jazdu na kačkách. To sme si nemohli nechať ujsť. A hneď vedľa nich sme sa odviezli na autíčkach cez dubový les. A samozrejme klasický kolotoč s koníkmi, kočom a autíčkami. To nesmie chýbať pri žiadnej návšteve zábavného parku.

Familypark – Märchenwald – Rozprávkový les

A z hradu sme sa prešli cez rozprávkový les. Táto časť parku je trošku menšia a nájdete to klasické rozprávky ako Snehulienka či Červená čiapočka. A kto sa v škole učil nemčinu, tak určite spozná Hašterivých farmárov či Vtáčiu svadbu. Niektoré postavičky sú v životnej veľkosti a len tak psotávajú, ale niektoré rozprávajú príbeh. Hlavne zastávka u farmárov bola celkom vtipná, pre ľudí, čo rozumejú po nemecky.

Familypark – Dobrodružný ostrov

Táto časť parku je asi najväčšia. Nájdete tu mnoho zaujímavých atrakcií a keď je teplo, tak sa menšie deti zabavia asi najlepšie práve v tejto časti. Sú tu totiž mnohé vodné atrakcie. Neptúnov vodný svet, tancujúca voda či vodná bitka. Vezmite si veci na prezlečnie, suchí určite neostanete. Okrem toho v tejto časti nájdete rôzne preliezky, obrovké pieskovisko a nejaké tie atrakcie za poplatok. Ja som skúsil vyhrať mimoňa. Trebalo trafiť basketbalové lopty do koša. Netrafil som nič. 😀 Basketbalista zo mňa veru nebude.

Familypark – Bauernhof- Gazdovský dvor

A poslednou časťou parku bol gazdovský dvor. Tu sme sa spoločne všetci traja odviezli na traktore. Z tejto atrakcie sme ako z jedinej mali normálnu fotku, tak sme si ju kúpili, a už nám pekne vysí na stene v kuchyni. Traktor bol inak dosť populárny a otočili sme ho 3x. Ak by tu nebola iná atrakcia, tak práve traktor by nám úplne stačil a zabavili by sme. Druhý highlight bola jazda na vláčiku. Tam sme šli tiež 2x a pozdravili sme všetkých v okolí železničnej trate. Okrem toho sme sa povozili ešte na chrbte niekoľkých zvieratiek – na prasiatku, jazvec, zajac a mnohé iné.

Familypark – dačo na záver

V parku sme strávili komplet celý deň a takmer nikde sme nečakali. Samozrejme na tie bláznivejšie jazdy sa čakalo, ale tie sme si pre túto chvíľu nechali ujsť. Hlavným bodom programu bola zábava s Mili, a tak som namiesto jazdy osamote uprednostnil napríklad jazdu na traktore. Úprimne môžem zhodnotiť, že tento park je pre rodiny s deťmi ako stvorený. Všade sú toalety pre deti (ak nemáte kočík, tak tam boli dokonca na wecku lavičky a vyklápacie sedátka pre deti) , je tam veľa bufetov a reštaurácii – inak jedlo bolo lacnejšie ako v Schloss Hofe, a je tam slušný počet kolotočov a atrakcií, kam môžu ísť aj detičky 2+.

Celkovo návštevu určite odporúčame a isto sa ešte vrátime. Hlavne je to relatívne blízko a viete to urobiť aj ako otočku za jeden deň bez nutnosti prenocovania.

Ak sa vám tip na víkendový výlet v Rakúsku páčil, tak ho určite prepošlite kamarátom. Ich možno inšpirujete a nám to urobí radosť. Viac tipov na výlety po Rakúsku, Slovensku, ale aj v zahraničí, nájdete na našom blogu Cestuj za menej a na sociálnych sieťach instagram a facebook.

Ďakujeme!

Dovidenia v Rakúsku!