Najkrajšie hrady a zámky v Česku - Zámok Lednice

Lednice

V poslednej dobe podnikáme výlety najmä cez víkendy. A kam je najlepšie ísť cez víkend? Niekam blízko. Ideálne 1 alebo 2 dni. A jednou takouto super destináciou je i oblasť lednicko – valtického areálu. My sme konkrétne navštívili Lednice.  Zo Žiliny to sú nejaké 2 hodinky jazdy autom. Ak ste zo západného Slovenska, tak tam viete byť do hodinky. Preto sú Lednice ideálnym miestom i na krátky výlet v slnečnú sobotu.

Je tam naozaj veľmi pekne, čoho dôkazom je i to, že v roku 1996 bol lednicko-valtický areál zapísaný do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Je to najmä vďaka unikátnemu prepojeniu stavebných pamiatok s prírodou. V okolí zámku nájdete nádherný park, minaret i akvárium. Táto oblasť je obľúbenou destináciou cyklistov. Vedie tu niekoľko značených chodníkov a cyklotrás.

V prípade, že máte záujem navštíviť zámok i zvnútra, tak si pripravte 150Kč. Otvorené býva od 9:00 – 17:00.  V lete dokonca do 18:00.

Dnes sa nebudem ale moc rozpisovať. Pozrite si radšej fotky. Určite sa oplatí zaradiť toto miesto do plánov na víkend.

Lednice výlet

Lednice – park

Lednice výlet

Lednice park

Lednice výlet

Záhrady

Lednice výlet

Strom

Lednice výlet

Lednice – záhrada

Lednice výlet

Lednice – park

Lednice výlet

Zámok

Lednice výlet

Lednice – zámok

Lednice výlet

Zámok

Výlet Morava

Areál zámku

Takže ak ešte váhate a neviete kam cez víkend, tak Lednice sú tá pravá destinácia pre vás. Smelo do toho. Zážitkov bude na rozdávanie a vôbec to nie je ďaleko.

Ak sa ti článok páči, bolo by super ak by si náš blog odporučil aj kamarátom, kolegom, alebo aj obyčajnému okoloidúcemu. Nám to urobí radosť a okrem toho nám to aj pomôže. Taktiež nás môžeš nájsť aj na našom facebooku .  A omnoho viac fotiek  nájdeš na našom instagrame.  Ak sa chceš dozvedieť kto sme tak klikni sem.

Ďakujeme