Najkrajšie pláže sveta: Bai Sao / Phu Quoc / Vietnam

Čo ste plánovali podniknúť toto leto a nestihli ste?

Leto, prázdniny a obdobie dovoleniek sa už nezadržateľne blíži ku koncu.  Dni sa nám pomaly skracujú a i noci sú už chladnejšie. Na začiatku tohto obdobia bolo veľa plánov. Niektoré sa podarili, a niektoré naopak nie. My sme toho tiež mali v pláne naozaj veľa.

Odpoveď na otázku z nadpisu hľadáme i na našom facebookovom profile cestujzamenej. Prebieha tam súťaž o skvelé ceny. Ak ste sa ešte nezapojili, tak určite odporúčame. Možno i výhra v súťaži napomôže k tomu, aby ste zrealizovali aspoň jeden z nenaplnených plánov.

Rozcestuj leto

Letná súťaž

Aké bolo naše leto a čo sme chceli a nestihli?

Tento rok bol v znamení spoznávania Slovenska a blízkeho okolia. Neustále nám chodili tipy na super miesta. V pláne bola návšteva Trenčína, Bachledovej Doliny, Tomášovský výhľad, Vysoké Tatry, Spišský hrad…  A presne toto sme nestihli. Miest veľa a času málo.  Ale taký Rado tieto miesta stihol. O Štúrovaní si môžete prečítať na jeho blogu.

Zo zahraničných destinácii bol v pláne najmä Balkán, Taliansko, Paríž,  Barcelona možno Chorvátsko a nejaké Grécke ostrovy. To nám však tiež akosi nevyšlo. Podarilo sa to však Katke. Inšpirovať sa môžete na jej IG profile. Okrem zahraničných destinácií navštevuje i miesta u nás na Slovensku. Základňu má v Liptovskej osade. A presne tam sa nachádza i Gothal. Ak vyhráte, možno ju stretnete v saune.

Malorka

Leto sme naštartovali výletom na Malorku. Tento rok tam boli asi všetci. A kto tam ešte nebol určite sa chystá. A vďaka súťaži tam môžete ísť i vy. Stále sa dajú nájsť letenky za výhodné ceny. Pre dobrodruhov sa dá tento výlet naplánovať na jeden deň. Urobil tak i Michal z leteniek za babku.  Vybavený bol technikou od ďalšieho partnera súťaže  – spoločnosti smarwear.sk

Ak nemáte kameru, drona alebo stabilizátor, tak vám ho radi požičajú.

Potulky po Slovensku

Namiesto plánovaných destinácií na Slovensku sme nakoniec vybrali úplne iné. Prvou bol výlet do neďalekých Bojníc, kde otvorili novú vyhliadku. 

To bolo namiesto Bachledky. Skoro to isté.  Ak ste tam ešte neboli určite odporúčame. A viete čo? Dá sa tam ísť zadarmo. Stačí sa pozrieť na instagram.

https://www.instagram.com/p/BmsJOEcAOd0

Hlavnou cenou je pobyt na víkend v Bojniciach od Hotela Pod Zámkom. Okrem toho je výhra i večera pre dvoch od Barvegu.  Toto miesto aj s hotelom vyskúšali naši kamoši z blogu She makes me travel.

Ďalším krátkym letným výletom bola návšteva Budatínskeho hradu. Príjemné miesto, kde sa dá tráviť voľný čas s rodinou.

A aby sme nespomínali len kľudné a pokojné miesta, tak treba spomenúť, že sme si vyliezli i kopec neďaleko Lietavského hradu. Vyskúšali sme tam adrenalínovú hojdačku. Zážitok na nezaplatenie.

Na návšteve u susedov

Pár dní dozadu sme vymenili Slovensko za Českú republiku. Konkrétne Južné Čechy. Lákali nás najmä hrady a zámky. A tento kraj je priam posiaty tým čo sme hľadali. Niekedy netreba chodiť ďaleko a nájdete naozaj nádherné miesta. Však posúďte sami.

Zhrnutie leta

Síce ešte nie je úplne koniec, ale už teraz môžeme povedať, že sa nám vydarilo. Videli a zažili sme toho naozaj veľmi veľa. Objavili sme mnoho zákutí, ktoré nás očarili. Pomaly pôjdeme bilancovať a v našej stieracej mape sveta si môžeme zotrieť ďalšie miesta.  A to isté môžete urobiť i vy. Na oboch sociálnych sieťach hráme o rovnakú mapu ako máme my. Ak aj nevyhráte, tak si môžete kúpiť mapu Slovenska i sveta na stránke Ajťáci.sk

Okrem toho sme v tomto období finišovali i  s bytom. Máme nakúpené nejaké rámy na obrazy a albumy. Radi by sme si zarámovali fotky z ciest. Aj v predošlom byte sme to tak mali. Plus asi obzrieme i fotoknihy. Je to dosť populárne. Aj preto sme do súťaže oslovili fotlab.  Vyhrať sa dajú dve fotoknihy. Jedna na FB a druhá na IG.

A čo ste nestihli vy?

Už niekoľko dní máte možnosť na facebooku odpovedať na otázku: „Čo ste plánovali podniknúť toto leto a nestihli ste?

Zozbieralo sa tam niekoľko zaujímavých tipov. Mnohé z nich sa dajú realizovať aj vďaka cene, ktorú sme venovali my. Vyhrať môžete voucher na letenku od spoločnosti Ryanair.

Letiska Bratislava  môžete využiť lety až do 45 pravidelných destinácií z čoho vyše 20 je so spoločnosťou Ryanair, o ktorej voucher súťažíme.  Aj my sme už niekoľko využili. Najbližšie nás čaká cesta opäť z tohto letiska smerom Maroko.

A aké destinácie môžete navštíviť napríklad vy?

Keďže  hráme o voucher od ryanu, tak si predstavíme pár miest, kam to lieta z Bratislavy. Väčšinou sa dajú letenky zohnať pod 50€. Tým pádom budete letieť zadarmo. A to sa oplatí.

Edinburgh

Jednou  z populárnych a vyhľadávaných destinácií je práve táto metropola. Na svojom blogu o nej píše i Teru.

Toto mesto má toho mnoho čo môže ponúknuť.  Toto mesto sa nachádza trošku viac na severe, a preto i teploty nie sú také ako u nás. Ak sa pošťastí, tak na instagrame môžete vyhrať merino oblečenie od froggywear.sk. Merino vytvára na tele mikroklímu a tak zabraňuje rýchlemu preniknutiu vonkajších podmienok na pokožku. A to sa tu môže dosť hodiť.

Londýn

Toto mesto patrí medzi najnavštevovanejšie destinácie Slovákov. Určite každý z vás pozná niekoho, kto tam už bol. A ak nie, tak sa tam minimálne chystá.  My sme tam boli naposledy minulý rok. 

Marrakéš

Lety z Bratislavy do Maroka spustí letecká spoločnosť Ryanair od 30. októbra 2018 s frekvenciou 2 x týždenne, vždy v utorky a soboty.

My sa ju chystáme využiť v polke novembra. Spoločne s Veronikou a Karolom zo She Makes me travel ideme na konferenciu.
V Maroku sme boli takto presne pred rokom. A bolo tam nádherne.

Možno sa nám pred odletom podarí navštíviť i nový salónik.  Stretneme sa tam? O dva vstupy totiž súťažíme.

Malorka

Hitom leta je jednoznačne Malorka. My sme ju stihli, ale niekoľko z vás na facebooku písalo, že sa im to ešte nepodarilo. Aj do tejto destinácie sa dá letieť z Bratislavy. Krásne pláže, zábava, kultúra, historické mestečká a dediny…Aj to je Malorka. Určite sa oplatí ísť aj na jeseň

Paríž

Tu sme chceli ísť toto leto i my. Síce sme tam už boli, ale toto mesto nikdy neomrzí. Len sa tak prechádzať cool uličkami je paráda. A najlepšie je keď si kúpite bagetu v miestnej pekárničke a zjete ju v parku pri Eiffelovke. Počas výletu vás vybavíme kolekciou MINI LIFESTYLE aby ste vytŕčali z radu. 

Však kde inde ak nie v Paríži využijete štýlový a individuálny dizajn od MINI.

Exotika

Veľa tipov bolo i na rôzne exitické destinácie. Tie s nami žiaľ vyhrať nemôžete, ale z Bratislavy sa tam  s prestupm dostať dá. Využiť viete leteckú spoločnosť FlyDubai. A z Dubaja sa dá ísť naozaj všade. Často bývajú následné výhodné letenky smer Filipíny a Juhovýchodná Ázia.  Týmto smerom sme šli už niekoľko krát i my. Pekne spracovné to majú i Grétka a Nico z blogu Beach aaddicted.   A ich instagram je tiež plný  farieb.

A čo dodať na záver?

Tipov a miest kam ísť, alebo kde ste nestihli doraziť by bolo mnoho. Výhodou je, že tu je tá možnosť niekam vyraziť. Stačí len trošku šťastia a bude to aj vďaka našej súťaži. Šance sú dosť veľké v porovnaní inými podobnými akciami. Takže ak ešte nesúťažíte. Smelo do toho. Ale vyhrať môže len 1. Alebo vlastne dvaja, ak  rátame obe sociálne siete.

Držíme palce a vidíme sa na letisku!

Veľa šťastia praje Daniel a Majka