Hojdačka Zuberec s výhľadom na Roháče

Orava – Hojdačka v Zuberci s výhľadom na Roháče

Niektoré hojdačky v prírode poznajú davy a niektoré sú menej známe. Práve tá menej známa hojdačka sa nachádza v obci Zuberec na Orave. Je z nej nádherný výhľad na okolitú prírodu. Vidieť môžete okrem iného Západné Tatry – Roháče. Hojdačka v Zuberci je vhodná aj pre rodinky s deťmi a cestu k nej by mal zvládnuť aj športový kočík, nakoľko väčšina cesty vedie po spevnenej ceste.

Základné info a príchod

Obec Zuberec sa nachádza na severe Slovenska v srdci Oravy. Rozkladá sa v Studenej doline, na pomedzí Západných Tatier a Skorušinských vrchov, na sútoku Bôrovej vody a Studeného potoka. Asi najznámejším cieľom turistov sú Roháče Múzeum oravskej dediny, ktoré sme v minulosti samozrejme navštívili aj my.

Tentokrát sme si to však namierili do prírody. Vybrali sme sa hľadať hojdačku v prírode, ktorú som našiel na google mapách. 😀

Na Oravu sme vyrazili popoludní autom, nakoľko to bol najpohodlnejší a najrýchlejší spôsob dopravy uprostred týždňa. Majke sa to síce moc nepáčilo, ale ukecal som ju na prvé posedenie na otvorených terasách.

Okrem auta viete samozrejme využiť aj verejnú dopravu. Dostanete sa sem naozaj jednoducho. Premávajú sem pravidelné autobusové spoje z Liptovského Mikuláša, kam sa dostanete pohodlne vlakom. Autobus to zvládne za necelú hodinku a za lístok zaplatíte 2,3€.

Hojdačka Zuberec s výhľadom na Roháče

Hojdačku nájdete priamo v obci Zuberec na Orave. Najjednoduchší prístup k nej je od Koliby Josu, kde sa dá pohodlne zaparkovať. A keď tam už budete, tak si dajte na miestnej terase niečo dobrého. My sme sa pred prechádzkou posilnili práve tu a s plným bruchom sme vykročili hore kopcom. Aj keď, asi by bolo lepšie, urobiť to naopak.

Stratiť sa nemáte kde. Stačí ísť smerom nahor po spevnenej ceste a sledovať modrú značku. Približne po 15 minútach nájdete na ľavej strane na lúke dva osamotené stromy. A presne tam je umiestnená hojdačka. Stačí už len prebehnúť cez lúku a môžete si z hojdačky nad obcou Zuberec vychutnať výhľad na okolitú krajinu a Západné Tatry – Roháče.

Cesta je naozaj nenáročná a zvládnu ju aj malé deti. Šľapať budete do mierneho kopca a určite vám to nebude trvať viac ako 15-20 minút. Celkovo aj s hojdaním a cestou dole to zvládnete za hodinku.

Uprostred týždňa tu nebola ani noha. Ako to vyzerá cez víkend neviem. Preto tam asi radšej choďte ráno.

Keďže sme boli na hojdačke v Zuberci osamote, tak sme sa tam asi pol hodinky pohojdali a hurá domov.

Kam v okolí Zuberca

Ak však máte času viac, tak môžete po turistickom chodníku pokračovať aj ďalej smerom na Veľké Borové, ktoré je východiskovým bodom do Kvačianskej doliny a na Mlyny Oblazy, kde sme boli nedávno. V tomto prípade však budete potrebovať celý deň a menšie deti nechajte radšej doma.

Neďaleko od Zuberca nájdete ešte jednu zaujímavú lokalitu, ktorou je Františkova Huta a obec Podbiel. Takže o program na celý víkend máte postarané. Bola by škoda ísť len na jeden deň.

PS: Podobná hojdačka s výhľadom na Malú Fatru sa nachádza v Zázrivej a ešte jedna by mala byť aj v Habovke. Tú sme zatiaľ nenavštívili, ale chystáme sa. 🙂

Ak sa vám tip na tento krátky výlet páčil, tak ho určite prepošlite kamarátom. Ich možno inšpirujete a nám to urobí radosť. Viac tipov na výlety nie len po Slovensku, ale aj zahraničí, nájdete na našom blogu Cestuj za menej, na sociálnych sieťach instagram a facebook.

ĎAKUJEME

Zuberec – Hojdačka s výhľadom na Roháče

Zuberec - Koliba Josu
Zuberec – Koliba Josu
Parkovanie pri kolibe
Parkovanie pri kolibe
K hojdačke vedie spevnená cesta
K hojdačke vedie spevnená cesta
Do mierneho kopca pôjdete približne 20 minút
Do mierneho kopca pôjdete približne 20 minút
Cestou si môžete oddýchnuť na lavičke pri kríži
Cestou si môžete oddýchnuť na lavičke pri kríži
Výhľad na okolitú prírodu
Výhľad na okolitú prírodu
Zuberec - Oravská príroda
Zuberec – Západné Tatry – Hľadajte tieto dva stromy
Zuberec - Hojdačka s výhľadom na Roháče
Zuberec – Hojdačka s výhľadom na Roháče
Hojdačka Zuberec - Výhľad na okolie
Hojdačka Zuberec – Výhľad na okolie
Hojdačka Zuberec s výhľadom na Roháče
Hojdačka Zuberec s výhľadom na Roháče
Hojdačka v Zuberci
Hojdačka v Zuberci
Zuberec - Oravská príroda
Zuberec – Oravská príroda
Zuberec - Oravská príroda
Výhľad na obec Zuberec