12 tipov kam sa vybrať v lete na dovolenku od slovenských travel blogerov

Leto, prázdniny a obdobie dovoleniek už nezadržateľne klope na dvere. Mnoho ľudí preto rozmýšľa, kam sa vybrať v lete na dovolenku. V dnešnom článku si preto predstavíme pár destinácií, kam sa oplatí ísť.

Pozreli sme sa na ne očami slovenských blogerov, ktorých sme vyspovedali a vznikol z toho zaujímavý mix destinácií. Máme tu nie len tradičné destinácie, ale i miesta, ktoré by vás pri pomyslení na leto nenapadli.

Aktuálne je veľkou výhodou, že sa roztrhlo vrece s lacnými letenkami či už zo Slovenska, alebo blízkeho okolia. Preto nie je moc náročné, takto na poslednú chvíľu kúpiť výhodnú letenku. A po jej nákupe už len zbaliť veci a vypadnúť.

Poďme sa teda pozrieť spoločne na odporúčania od 11 ľudí z cestovateľského prostredia a 1 od nás keď už o tom píšeme. Otázka na kamarátov znela: „Kam sa vybrať v lete na dovolenku?“

1 Daniel a Majka z www.cestujzamenej.sk odporúčajú Bulharsko na Balkáne

 „Keďže sa nachádzame u nás na blogu, dovolíme si na úvod odporučiť destináciu i my. Ideálna, lacná a naozaj zaujímavá krajina je Bulharsko. Väčšina Slovákov pozná skôr oblasť okolo Slnečného pobrežia, ale my odporúčame navštíviť mesto Sofia. A keď tam už budete, skúste si odskočiť do mesta Plovdiv. Stretávajú sa tu historické budovy s hipsterskými cool reštauráciami. A samozrejme sa vždy po prehliadke miest môžete presunúť na pláže a oddýchnuť si po náročnom spoznávaní.

Viac o našej minuloročnej ceste do Bulharska si môžete prečítať na našom blogu:

https://cestujzamenej.sk/2017/08/24/vikendovy-pobyt-v-mestach-sofia-plovdiv/

Bulharsko

Bulharsko je per nás tradičná destinácia. Avšak väčšina ľudí navštevuje len pláže a na mestá vo vnútrozemí často zabúda. A to je veľká škoda. Určite sa oplatí spoznať túto krajinu bližšie.

Dostať sa tam dá naozaj veľmi jednoducho a lacno z Bratislavy, Viedne, Budapešti  i poľských letísk.

Lietajú tam spoločnosti Ryanair ryanair a  wizzair.

Letenky sa pohybujú na linke z Bratislavy do Sofie pravidelne pod 50€. Ak chcete navštíviť Varnu alebo Burgas tak sa dajú aktuálne letenky zakúpiť za cca 100€.  :

  • Sofia
  • Burgas
  • Varna

Aktuálne ceny leteniek tu.

Kam sa vybrať v lete na dovolenku – Bulharsko

2 Janči z blogu http://www.janmacinsky.com/  by vás rád poslal do Grécka

 „Moja srdcovka sú grécke ostrovy. Každý jeden je niečím výnimočný. Nádherné pláže, príroda, dovolenková atmosféra a chutné jedlo. Tým si vás Grécko dostane. Samozrejme odporúčam požičať auto/skúter a konkrétny ostrov pobehať. Podľa mňa najlepší čas na dovolenku v tejto destinácii je september, samozrejme ak vám to práca a okolnosti dovoľujú.

Viac napríklad o Korfu si môžete prečítať na jeho blogu v článkoch:

http://www.janmacinsky.com/kam-na-korfu-lod/

http://www.janmacinsky.com/cestovat-sam-video-korfu/

http://www.janmacinsky.com/korfu-plaze/

Grécko

Ak si za cieľ vašej cesty vyberiete Grécko, určite neurobíte chybu.  Táto krajina ponúka  príjemné chvíle na kamienkových a piesočnatých plážach a počasie je pravidelne stabilné. Okrem pláží môžete  poodhaliť i veľmi bohatú grécku históriu. Najobľúbenejšie sú najmä grécke ostrovy.

Do Grécka sa viete dostať priamo z Bratislavy na krídlach spoločnosti Ryanair ryanair  a  smartwings do nasledujúcich destinácií:

  • Zakyantos
  • Solún
  • Rodos
  • Heraklion
  • Atény

I krátko pred odletom viete zohnať letenku pod 100€. A to najmä do Atén, Solúnu a na Korfu.

Aktuálne ceny leteniek tu.

Ak sa rozhodnete cestovať z Viedne tak sa vám množstvo destinácií zvýši. Aktuálne populárny laudamotion  s jeho agresívnou kampaňou ponúka veľké množstvo leteniek do populárnych destinácií ako:

  • Santorini
  • Chania
  • Kalamata
  • Kavala
  • Rodos
  • Korfu
  • Lesbos

Ceny s toutou spoločnosťou sa pohybujú od 50 do cca 150€ čo na letnú top sezónu vôbec nie je zlé.

Aktuálne ceny leteniek tu.

Kam sa vybrať v lete na dovolenku – Grécko

3 Anton z blogu http://tonicove.sk/ nedá dopustiť na Ukrajinu

 „U mňa vždy vyhráva východ a ak niekto hľadá lacnú a dobre dostupnú „exotiku“, tak tou je jednoznačne Ukrajina. Už len taká návšteva Užhorodu dokáže príjemne prekvapiť a to nehovorím o krásnom Zakarpatí, ktoré ako keby sa zaseklo v 50-rokoch. Určite odporúčam víkend v parádnom Ľvove a Kyjev je tiež letecky dostupný za par eur. A tí čo sa radi kúpu, tak Odesa a okolie je správna lowcostová voľba. Hlavne treba zahodiť predsudky za hlavu a tuto krajinu si zamilujete.

Viac o Ukrajine a mnoho iných východných destinácií nájdete na Tonicovom blogu

http://tonicove.sk/zakarpatsko-transylvansky-vikend/

http://tonicove.sk/nakupne-maniacky-uzhorod-special/

http://tonicove.sk/ukrajinske-leto-vikendove-poloniny/

Ukrajina

Ukrajina je netradičná a pritom finančne nenáročná destinácia. Viete sa tam dostať pohodlne autom, tu však treba počítať s niekedy zdĺhavým prechodom hranice, autobusom, vlakom ako aj letecky.

Záleží len na vás, ktorým smerom sa vyberiete. Populárne sú nákupy v Užhorode, pamiatky  a poznávačky v Ľvove alebo Kyjeve a taktiež slnenie pri Čiernom mori.

Ak si zvolíte leteckú prepravu, tak máte niekoľko možností. Zo Slovenska i okolia tam lieta wizzair a letenky sú i aktuálne na august a september pod 50€. Ak by ste chceli stihnúť ešte jún alebo júl tak rátajte zo sumou okolo 100€.

Aktuálne ceny leteniek tu.

Najvýhodnejšie vychádza odlet z Katovíc, Budapešti a Bratislavy. Prílet je do miest ako:

  • Kyjev
  • Ľvov
  • Charkov

Kam sa vybrať v lete na dovolenku – Ukrajina

4 Čo hovoríte na  Portugalsko? Posiela vás tam Stano z https://www.instagram.com/fastraveller/ 

„Veľa ľudí chodí na leto do Portugalska. Nádherné pláže, milí ľudia, skvelé jedlo (Francesinha :P). Ale nie všetci poznajú Nazaré, malé mestečko, ktoré sa nachádza cca hodinku cesty severne od Lisabonu. Nazaré je rajom pre surférov s najväčšími vlnami na svete. Pre mňa to bol raj na zemi, ktorý určite odporúčam všetkými desiatimi.“

Portugalsko

Portugalsko láka každoročne tisíce Slovákov, ale samozrejme je to podstatne menej ako viac známe Španielsko. Najpopulárnejší je juh krajiny. Nachádzajú sa tam nádherné pláže a nájdete tam i  bohatý nočný život. Najviac hotelov je v oblasti Algarve, kde je aj tu najteplejšie more v rámci Portugalska. Stred krajiny uspokojí milovníkov histórie vďaka početným kultúrnym pamiatkam a hlavnému mestu Lisabon. Sever zas vábi na staré ľudové tradície v malých dedinkách a na povestné vínne pivnice. Je tu najväčšia sila portugalského patriotizmu a centrom oblasti je veľmi známe Porto.

 Portugalsko sa v poslednej dobe dostáva do hľadáčika mnohých Slovákov. Je to hlavne z dôvodu lacných leteniek z okolitých letísk. Najlacnejšie sa tam viete dostať z letísk ako Katovice a Krakov. Pre ľudí z juhu je výhodné idlietať z Budapešti. Letenky sa aktuálne pohybujú na celé leto okolo 100€ do destinácií ako:

  • Porto
  • Faro
  • Lisabon

Aktuálne ceny leteniek tu.

Kam sa vybrať v lete na dovolenku – Portugalsko

5 Andrea z blogu http://lostravelos.cz/ vybrala Maroko a chladný sever

 „Ak vás láka teplo, moja srdcovka je farebné a magické Maroko – nájdete tu vysoké hory, horúce pláže, ešte horúcejšie púšte, rušné mest,  no i krásne pokojné maličké odľahlé dedinky. Ak vám zasa teplo lezie hore krkom, určite odporúčam chladný sever, teda Faerské ostrovy, Lofoty či Island.

Viac o Maroku si môžete prečítať i na jej blogu:

http://lostravelos.cz/carovne-maroko-najkrajsie-miesta-1/

http://lostravelos.cz/carovne-maroko-najkrajsie-miesta-2/

Boli sme tam i my a naše zážitky si môžete prečítať tu:

https://cestujzamenej.sk/2017/11/30/farebny-vonavy-marrakes-instatrip/

Maroko

Či už máte chuť na nekonečnú pláž, návštevu púšte, super jedlo alebo na obyčajné túlanie sa uličkami mediny, Maroko je tá správna voľba. Nájdete tam totiž všetko.  Napriek tomu, že sa nachádza v Afrike, považuje sa za bezpečnú krajinu a nehrozí vám tam nejaké nebezpečenstvo.

Lietajú tam známe nízkonákladovky ako všade a letenky sú za prijateľných 50 – 100€ počas celého leta.

Aktuálne ceny leteniek tu.

Odlet je z miest ako Krakov alebo Budapešť a priletíte do:

  • Agadir
  • Marakéš
  • Fez
  • Tangier

Kam sa vybrať v lete na dovolenku – Maroko

Island

Ostrov na hranici Európy a Ameriky Dokonale spája moderné technológie s dávnymi tradíciami, islandská kultúra je neodvolateľne spojená s prírodou. V mieste rozchádzajúceho sa spojenia tektonických platní vedie ostrovom hlboká ale krásna jazva. Surrealistickej krajine dominujú sopky, lávové a geotermálne polia ale aj ľadovcové lagúny.

Ak sa rozhodnete pre cestu na sever, využiť môžete opäť nízkonákladovky. Ceny pri Islande sa aktuálne pohybujú okolo 150€. Pri lepšom a skoršom plánovaní sa dali zohnať letenky i pod 100€ so spoločnosťou wizzair z Katovíc alebo Budapešti.

Odlietať budete tradične z Poľska alebo maďarskej Budapešti.

Aktuálne ceny leteniek tu.

Ak ste členom Wizz discount clubu tak sa viete dostať i na sumu pod 100€.

https://www.letenkyzababku.sk/top-letny-island-momentalne-uz-od-86e/

Kam sa vybrať v lete na dovolenku – Island

6 Janka síce blog nemá, ale môžete si ju pozrieť na instagrame https://www.instagram.com/jankabarekova/  a odporúča návštevu Flores

 „Ľudí dovolenkujúcich na Bali by som poslala na Flores(východná Nusa Tengarra). Je to dobrodružstvo len hodinku vzdialene od tohto ostrova a da sa tam kúpiť veľmi lacná letenka cez NAM Air. Je to dych berúci autenticky kúsok Indonézie, kde okrem letovísk Labuan Bajo a Maumere sme nestretli za dva týždne takmer žiadnych turistov. Je to ešte stále “divoká” Indonézia, kde vás srdeční domáci so záujmom pozývajú ku sebe domov na kávu, ktorú vypestovali. Nikde nekončiaca džungľa, prázdne pláže a divoká zver. Takže v jeden deň môžete trekovat na sopku, druhy do tradičných dedín hlboko v džungli a tretí šnorchlovať s mantami.

Indonézia

Je to iné ako tradičné Bali, kde chodia húfy turistov. Aktuálne sa ceny leteniek do Indonézie moc neoplatia. Ale určite sa oplatí sledovať www.flightor.com , kde sa pravidelne objavujú akcie. A ak vyskočí nejaká lacná letenka, netreba zaváhať a možno využijete tip od Janky.

Štandardne sa oplatí sledovať odlety z tradičných letísk ako sú Budapešť, Viedeň, Praha. Niekedy sa objavia dobré ceny i na odletoch z Košíc alebo poľského Krakova. Dobré ceny sú pod 500€ a prílet do miest ako:

  • Denpasar
  • Jakarta

Kam sa vybrať v lete na dovolenku – Indonézia

7 Michal z portálu https://www.letenkyzababku.sk/ odporúča Maltu alebo Malorku

 „Ak by som ešte nemal žiadne letenky na leto a chcel by som niekam ísť, pozrel by som najprv ponuku nízkonákladoviek a najmä teda novej spoločnosti Laudamotion. Laudamotion pridala túto jar mnoho populárnych spojov z Viedne a svojimi cenami zbúrala pravidlá, že cez sezónu sú k moru letenky veľmi drahé. Ešte aj teraz sa dajú kúpiť letenky na leto napríklad na Malorku pod 50 €. Ale pozrel by som aj Ryanair z Bratislavy na Malorku či na Maltu. Okrem toho by som sledoval aj last minute charterové lety, kde sa dá dostať na grécke ostrovy od 70 či na Kanárske niekedy tiež aj od 70 € (Štandardne od 100-120 €). Výhodou je, že pri charterových letoch je v cene aj podpalubná batožina. V sezóne je však treba rátať so zvýšenými cenami za ubytovanie, auto a služby. Ak môžete, počkajte na september.

Viac o Malorke sa dozviete na jednom zo starších článkov:

https://www.letenkyzababku.sk/malorka-ako-ju-nepoznate/

My sme tam tiež nedávno boli, a naše postrehy môžete nájsť tu:

https://cestujzamenej.sk/2018/06/07/je-malorka-nove-bali/

Malorka

Vyzerá to tak, že pre ľudí z okolia bude tento rok Malorka TOP destinácia. Nájdete tam očarujúce pláže, odľahlé  pohoria I  romantickými mestečká a dedinky  ukryté v kopcoch.

Ako už Michal spomínal, letenky sa dajú zohnať pod 50€ komplet na celú letnú sezónu. Treba však zvážiť vyššie náklady na ubytovanie. Ak sa chcete vyhnúť najväčším davom, treba tam ísť až začiatkom septembra.

Najlepšie ceny ponúka spoločnosť Laudamotion z Viedne a Ryanair z Bratislavy.

Aktuálne ceny leteniek tu.

Čo sa týka Malty tak aj o nej má Michal na webe článok:

https://www.letenkyzababku.sk/malta-ako-oblubena-turisticka-oblast/

Kam sa vybrať v lete na dovolenku – Malorka

Malta

Skalnaté pobrežie skrýva bohatý podmorský život, ktorý je vďaka čistote mora pozorovateľný voľným okom. Malta je ideálnym cieľom dovolenky kvôli kombinácii leňošenia na pláži a poznávania tunajších pamiatok.

Tak ako do iných, I do tejto destinácie lietajú známe nízkonákladovky Ryanair a Wizzair. Za zváženie však stojí i spoločnosť Air Malta, ktorá často porazí cenou tieto spoločnosti v prípade, že potrebujete I batožinu.

Odlety sú štandardne z Bratislavy, Viedne, Krakova a Katovíc. Aj dnes sa dajú zakúpiť letenky v sumách od 50 – 100€ na mesiace jún, júl, august.

Aktuálne ceny leteniek tu.

Kam sa vybrať v lete na dovolenku – Malta

8 Tony Dúbravec z http://tonydubravec.com/ chváli najmä Balkán

 „Určite by som počas leta upriamil pozornosť smerom na Balkán. Mňa konkrétne si získala Tirana v Albánsku a hlavné mesto Macedónska, Skopje. Do oboch destinácií lieta WizzAir za pár eur a aj samotné mestá sú cenovo viac ako priaznivé. Nájdete tu  skvelé jedlo, mix rôznych kultúr, silný závan histórie a najmä pohodovú atmosféru, kde sa nikto nikam neponáhľa, každý si život užíva plnými dúškami bez toho, aby sa pretrhol 🙂

O oboch mestách napísal Tony články, ktoré vám pomôžu si výlet poriadne naplánovať:

http://tonydubravec.com/tirana-albansko-sprievodca/

http://tonydubravec.com/skopje-sprievodca/

Albánsko a Macedónsko

Balkán je naozaj nádherný doteraz poriadne neobjavený kút Európy.  Je to miesto kde sa miešajú rôzne kultúry a náboženstvá.  Nájdete tam rôzne kultúrne pamiatky,  pláže a super jedlo. Prekonajte  preto predsudky a navštívte Albánsko, ktoré je  neobjavený raj Európy a Macedónsko, ktoré môžeme nazvať srdcom Balkánu.

Výhodou je, že sa tam dostanete pohodlne z Bratislavy. Priama linka do Skopje nás zásobuje pravidelne letenkami za 20€ a i teraz si môžete na leto letenku za túto sumu kúpiť. Tiranu viete nájsť za podobné ceny z Budapešti. Lieta tam letecká spoločnosť wizzair.

Aktuálne ceny leteniek tu.

Kam sa vybrať v lete na dovolenku – Macedónsko

„Špeciálny tip mám pre ľudí, ktorí radi trávia čas za volantom auta. Rumunsko je od nás iba niekoľko hodín cesty a ponúka super zážitky pre motoristov. Známe horské priechody Transalpina a Transfagarasan rozhodne patria medzi ne. Okrem toho veľa autentickosti v rumunských dedinkách. Ak vás láka roadtrip na 5-10 dní za rozumné peniaze, určite zvážte Rumunsko.

Viac o Rumunsku sa tiež dozviete na jeho stránke:

http://tonydubravec.com/tag/rumunsko/

Rumunsko

Zažite dobrodružsvtvo v kraji grófa Draculu, navštívte tajomné zámky, mestečká a prírodu v malebnej TRANSYLVÁNII.  Zistíte, že Transylvánia je viac ako len príbeh o Draculovi…Pre tých, čo nechcú ísť autom, je tu možnosť letieť.

Spoločnosť wizzair ponúka aktuálne letenky počas leta od 40€. Odlety sú z Viedne a Budapešti a prílet do miest ako:

  • Cluj
  • Tigru Mures
  • Bukurešť

Aktuálne ceny leteniek tu.

Kam sa vybrať v lete na dovolenku – Rumunsko

9 Veronika z blogu https://www.shemakesmetravel.com odporúča sever – Fínsko a Pobaltie

 „Vybrať vhodnú destináciu na letný výlet je celkom výzva, keďže mnohé miesta sú preplnené a ceny zvyknú byť v niektorých inak dostupných lokalitách aj dvojnásobné. My sa dovolenkovaniu počas júla a augusta snažíme vyhnúť, radšej si na leto plánujeme viac kratších výletov v okolí. Keďže si sa ale pýtal na konkrétne tipy, ja by som čitateľom určite poradila menej tradičné lokality. Najmä také, ktoré nepodliehajú sezónnemu ošiaľu ako je to napríklad v prípade Chorvátska či Talianska. Mňa lákajú pobaltské krajiny a Fínsko – ideálne si to predstavujem spojiť do jednej dovolenky a urobiť si výlet trajektom z Helsínk do Tallinnu. Plavba trvá menej ako tri hodiny a spiatočný lístok sa dá kúpiť za menej ako 50 eur.

Fínsko a Pobaltie

Ak sa chcete schladiť tak sever bude pre vás tou správnou voľbou. Fínsko je krajinou tisícich jazier s krásnou nedotknutou a divokou prírodou. Výhodou je, že sa dá spojiť i s návštevou pobaltských krajín. Pravidelne medzi Helsinkami i Tallinom premáva trajekt a tak je to ideálny bod na podnikanie výletov do okolia. V prípade, že ste plánovanie nenechali na náhodu, tak sa dali zohnať fajn letenky i do Tallinnu a Rigy so spoločnosťou airBaltic.

Pobaltské  krajiny majú výrazne odlišnú kultúru od ostatných bývalých sovietskych republík. Vplývali na ne najmä severské krajiny, a prejavujú sa t i pozostatky nadvlády Nemcov a Dánov.  Architektúra, kultúrne zvyklosti i gastronómia sa tak výrazne priblížili európskym štandardom.

Aj počas leta sa tam dajú zohnať letenky za relatívne akceptovateľné ceny. Z okolitých letísk ako Budapešť a Krakov tam pravidelne lieta Ryanair a norwegian. Ceny sa aktuálne pohybujú okolo 100€.

Prílet je do miest ako

  • Helsinki
  • Tampere
  • Vilnius
  • Riga
  • Tallinn

Aktuálne ceny leteniek tu.

Kam sa vybrať v lete na dovolenku – Fínsko

10 Rado z blogu  Nie je túra bez Štúra https://www.hoppeyr.com/ samozrejme odporúča Slovensko

 „Pri mojom štúrovaní po Slovensku sa snažím striedať známe miesta s tými menej známymi, lebo aj na takýchto miestach sa nájde vždy niečo zaujímavé. Určite by som odporučil taký Bardejov a jeho krásne historické námestie, no aj Špania dolina neďaleko Banskej Bystrice patrí k miestam, ktoré sa oplatí vidieť a navštíviť.“

Čo sa týka Radovho blogu, tak je ťažko vybrať 2-3 články o Slovensku. Má tam toho kopa, a oplatí sa prečítať všetko.

https://www.hoppeyr.com/spania-dolina

https://www.hoppeyr.com/vylet-do-bardejova-splnil-som-si-jeden-z-najvacsich-cestovatelskych-snov

Slovensko

Letná dovolenka na Slovensku je ideálnym riešením pre tých, ktorým sa nechce cestovať ďaleko alebo sa boja letieť. Veľkou výhodou je, že ušetríte peniaze za cestovanie a podporíte slovenskú ekonomiku. Slovensko je plné prírodných krás, kultúrnych pamiatok a i jedlo je tu výborné.

Nájdete tu rôzne nádherné miesta i netradičné destinácie. Či už sa rozhodnete pre pobyt na horách alebo niekde pri vode, určite budete na konci dňa radi, že ste si vybrali našu domovinu.

11 Alexandra z blogu  https://www.crazysexyfuntraveler.com/ odporúča Rumunsko

„Nedávno som sa vrátila z delty Dunaja v Rumunsku a aj po rokoch cestovania v exotike môžem povedať, že ma delta uchvátila. Ide o druhý najväčší ekosystém sveta, kde nájdeme viac ako 7000 druhov rastlín a živočíchov. Previezť sa člnom po rieke, sledovať vtáky a užívať si ticho prírody je nádherný pocit. A tie nečakané červené západy slnka nad hladinou vody tiež stoja za to.

Viac o Rumunsku sa dozviete na jej blogu v angličtine:

https://www.crazysexyfuntraveler.com/3-must-visit-bucharest-churches/

https://www.crazysexyfuntraveler.com/bucharest-romania/

https://www.crazysexyfuntraveler.com/6-top-romania-castles-citadels-fortresses-to-visit/

Rumunsko

Ako písala Alex zážitkom môže byť plavba po druhej najväčšej a najzachovalejšej riečnej delte v Európe. Cesta do Rumunska, do Dunajskej delty, je určená hlavne pre ľudí, ktorí pred komfortom hotelov uprednostňujú autentický zážitok z pobytu v divej prírode, spojený s poznávaním.

Ako som už vyššie spomínal tak do Rumunska sa lieta so spoločnosťou Wizzair, ktorá ponúka aktuálne letenky počas leta od 40€. Odlety sú z Viedne a Budapešti a prílet do miest ako:

  • Cluj
  • Tigru Mures
  • Bukurešť

Aktuálne ceny leteniek tu.

12 Katka z dua katalerko  odporúča Jamajku a Slovinsko

 „Čo odporucam navstivit tuto letne sezónu? Určite Slovinsko kde si prídu na svoje všetci. Aj milovníci pláži, hor, ci pamiatok. Nie je to vôbec ďaleko a krásny zážitok je zaručený. Milujem Grécko takže touto klasikou určite nič nepokazíte. A ešte dám jednu radu. Ku koncu sezóny odporúčam navštíviť aj Karibik. Napríklad takú Jamajku. Sezóna tam ešte nie je v plnom prúde, všetko je lacnejšie, turistov pomenej a počasie skvele. Každopádne nech sa vyberiete kamkoľvek, prajem prijemný oddych a vypnutie od každodennej reality.

Viac o Jamajke nájdete napr. na ich youtube:

Slovinsko

Slovinsko má obrovskú výhodu. Je blízko a nájdete tam hory, kultúrne pamiatky i more. Pohodlne sa tam dostanete autom za pár hodín. Je to vhodná destinácia i ako víkendový pobyt. Viete spojiť návštevu jazera Bled s nejakým mestom. Napríklad Ľubľana  alebo Maribor.

Alternatívou k autu je presun napríklad vlakom alebo autobusom. Treba však prestupovať vo Viedni.

https://www.flixbus.sk/

Kam sa vybrať v lete na dovolenku

Jamajka

Ďalšou odporučenou destináciou je Jamajka. Predtým ako sa z Jamajky stal najväčší anglicky hovoriaci ostrov Karibiku a ešte predtým ako ho objavil Krištof Kolumbus, obývali ho Indiáni. Dnes je Jamajka krajinou reggae, konope, rumu, pláží a kultúrnych i prírodných pamiatok.

Ak zvažujete Jamajku tak sa oplatí sledovať najmä odlety z Bruselu a nemeckých letísk. Letenky viete často zohnať okolo 300€, ale odlet býva často na poslednú chvíľu.

https://www.flightor.com/

Kam sa vybrať v lete na dovolenku – Jamajka

A čo dodať na záver?

Veľmi pekne ďakujeme všetkým osloveným za ich rady a tipy na miesta kam sa vybrať v lete na dovolenku. Stretli sme sa len s pozitívnymi odpoveďami.

Dostali sme mnoho návrhov od Ukrajiny až po ďalekú Jamajku a Indonéziu, ale destinácie na Balkáne sú pre väčšinu jasnou voľbou. Grécko, Albánsko, Bulharsko, Macedónsko, Slovinsko, Rumunsko…

Samozrejme netreba zabudnúť i na krásy u nás doma o čom vás určite presvedčí i Rado, ktorý je turistom na Slovensku.

Všade je krásne, a väčšina z týchto oblastí ešte nie je tak moc zaplavená turistami ako miesta na západ od nás. Viete sa tu spoľahnúť na skvelé jedlo, srdečných ľudí, nádhernú prírodu i veľmi pekné pláže. A najlepšie je, že i cesta na tieto miesta nezaťaží váš rozpočet nejako výrazne. Či už sa rozhodnete pre auto alebo pre lietadlo, vždy sa dostanete na nejakú rozumnú sumu. A čo ušetríte na doprave môžete vraziť do zážitkov.

Tak čo? Máte už pobalené? Šťastnú cestu.

Ak sa ti článok páči, bolo by super ak by si náš blog odporučil aj kamarátom, kolegom, alebo aj obyčajnému okoloidúcemu. Nám to urobí radosť a okrem toho nám to aj pomôže. Taktiež nás môžeš nájsť aj na našom facebooku .  A omnoho viac fotiek  nájdeš na našom instagrame,  kde pridávame fotky každý deň.  Ak sa chceš dozvedieť kto sme tak klikni sem.