Čo vidieť v Prahe - Karlov most

Poznáte to, blíži sa víkend a neviete čo s ním. Doma ostať nechcete a nejaká dlhá cesta nepripadá do úvahy. Nám sa presne toto stalo v  priebehu októbra, a preto sme sa rozhodli urobiť si krátky výlet do našej milovanej Prahy. Toto mesto sme si zamilovali. Hlavne Majka. Ona tam už aj predtým istý čas žila, a preto máme Prahu obehanú sprava do ľava a aj zhora nadol. Počas jej pôsobenia v Prahe sme objavili veľké množstvo krásnych uličiek, podnikov, záhrad…

Keďže bývame v Žiline, dostať sa do Prahy nie je žiadny problém. Sadnete na vlak a o chvíľu ste tam.

Deň prvý 20.10. 2017 – Praha – opäť ako turisti

Keďže sme šli na výlet na krátke 2 dni, nebolo potrebné brať prakticky skoro nič. Nahádzali sme si pár vecí do batohu a hurá na stanicu.  Lístky sme si kúpili na žlté vlaky spoločnosti Regiojet. Cesta prebehla v poriadku a dačo po dvanástej sme vystupovali na stanici Praha – Hlavní nádraží. Hotel som zajednal cez aplikáciu hotels.com a tento krát sme to mali zadarmo (keď nazbierate 10 nocí, tak dostanete 1 za free v priemernej cene predošlých prenocovaní).  Volalo sa to tam Deminka Palace a súčasťou bola aj reštaurácia kde sme sa naobedovali.  Bolo tam dosť plno a väčšinou domáci.  Jedlo do pohody.

Po obede sme sa vydali do mesta nafotiť nejaké nové fotky a pozrieť čo majú v Prahe nového. Začali sme kúsok od koňa, pokračovali ku hodinám a plynule sme prešli cez most až ku hradu. Všetko pomalým a pohodovým tempom. Nemali sme sa kam ponáhľať. Večer sme sa pobrali  rovnakou trasou nazad do hotela a uťahaný po dosť veľkej prechádzke sme zaľahli spať.

Praha

Praha

Praha

Deň druhý 21.10. 2017 – Praha – fotíme naše obľúbené miesta

Tento deň sme mali naplánovaný ako fotiaci. Chceli sme urobiť nejaké pekné zábery. Žiaľ,  už od rána bolo veľmi škaredé počasie a celé mesto bolo v opare. Okrem toho ma neskutočne bolela noha. Neviem čo som s ňou robil, ale nemohol som na ňu ani poriadne dostúpiť. Nevadí….

Metrom sme sa presunuli na Hradčanskú. Odtiaľ sme sa vybrali smerom Pražský Hrad. Tu si dovolím malú vsuvku. Pred vstupom do hradu musíte absolvovať bezpečnostnú kontrolu. Preto je lepšie vstupovať nie hlavným vchodom, nakoľko tam je naozaj veľmi dlhá rada. Radšej si zvoľte vstup od Kráľovského letohrádku. Je tam podstatne menej ľudí.

Praha

 

Praha

Obehli sme hrad, pozreli sme si krásne výhľady a pomalým tempom sme šli dole schodmi na Malostranské námestí a odtiaľ do Valdštejnsej záhrady. Túto záhradu mám veľmi rád. Keď sa Majka presťahovala do Prahy, tak prvé dni nemala internet. A tu fungovala wifi 😀 Takže sa tu zo začiatku vždy zastavila, aby sme si mohli spoločne písať. Viažu sa nám k nej nostalgické spomienky – vždy keď sme v tomto meste, musíme sa sem ísť pozrieť.

Praha

Praha

Praha

Odtiaľ sme sa presunuli ku labutiam. Nájdete ich na priestranstve medzi múzeom Franza Kafky a Mánesovým mostom. Treba tam byť v strehu lebo tie malé potvory sú svine.  Potom sme sa pomalou choudzou po Karlovom moste dostali až na Staromestskú mosteckú vežu a pozreli si výhľad na most z hora.

Praha

Praha

Keďže už bolo dosť neskoro, museli sme sa ísť najesť. Veľmi radi chodievame do Potrefenej husi na tradičnú českú „Svíčkovú“. Podnik opäť nesklamal. Potom sme sa ešte trochu pomotali a nasledovala cesta domov. Tá prebehla v rámci možností v pohode.

Záver

Počas týchto dvoch dní sme toho videli naozaj mnoho. Praha je skvelou voľbou pre každého, kto chce vidieť kus histórie, dobre a lacno sa najesť a má problém napríklad s jazykom. Je to nádherné mesto a patrí nie len u mňa, ale aj u Majky do TOP 3 navštívených miest. A to sme toho pochodili už celkom dosť.

Ak sa vám článok páči tak ho prosím podporte zdiaľaním na facebooku. Taktiež viac našich fotiek môžete vidieť na instagrame a ak sa chcete dozvedieť niečo o nás, tak si kliknite sem. My budeme len radi.