Úvod o blogu a instagrame Cestujzamenej

Dnes začnem troškou štatistiky a pokračovať budem aj našimi cestami pod hlavičkou cestujzamenej. Tento rok sme absolvovali najviac preletov a zastavili sme sa na čísle 17.  Navštívili sme viac ako 10 krajín a prvý krát sme sa pozreli okrem iného do Afriky, na ktorú sme doteraz zabúdali. Okrem toho sme prekonali aj rekord v počte spoločne novo navštívených krajín.  Taktiež sme pokorili rekord v počte nocí mimo domova a hodín strávených v lietadle, vlaku, aute, autobuse na tuktuku a podobne.

Okrem iného sme v lete spustili aj náš blog – Cestujzamenej, ktorý postupne získava celkom slušnú čítanosť.  Mesačne sme od spustenia priemerne na čísle cca 400 návštevníkov a 800 zobrazení, čo sa mi zdá celkom slušné, keď vezmeme do úvahy, že v úvode nás čítali len priatelia a známi.

Vrcholom na blogu bol december kedy nás navštívilo viac ako 2000 ľudí a získali sme dačo cez 4000 zobrazení, za čo vám veľmi pekne ďakujeme.

Typickým návštevníkom blogu je muž vo veku 25 – 34 rokov z Prahy.  Čo sa týka žien je to ten istý vek, ale mesto Žilina.

Spoločne s blogom sme sa začali venovať aj instagramu ( ak nás tam ešte nesledujete tak klik sem – isto sa vám budú naše fotky páčiť) a od júla, kedy sme mali nejakých 700 sledovačov,  sme sa posunuli na aktuálne číslo 3200.  Najviac vás je z Bratislavy, Prahy a Žiliny.

Naším typickým fanúšikom na instagrame  je žena vo veku 25-34 rokov z Bratislavy. Čo sa týka mužov sme na tom úplne rovnako.

Instagram nám utešene rastie a každý deň si na náš profil nájde cestu 1500 – 2000 ľudí čo nám dáva mesačný dosah skoro 60 000.

Súhrn v obrazoch

Minulý rok bol napriek tomu, že sme nemali žiadne plány mimoriadne plodný, a precestovali sme toho naozaj dosť. Niektoré krajiny a miesta sú srdcovky, a preto sme sa tam vrátili už niekoľko krát. Napríklad také Poľsko a Česko majú neustále svoje miesto v našich srdciach, a preto nikdy neohrdneme návštevou. Chodievame tam viac krát ročne. Praha sa stala už takou stálicou a každý rok minimálne raz musíme navštíviť toto skvelé miesto.  Okrem obľúbených miest máme aj také nepísané pravidlo – navštíviť každý rok nejakú novú krajinu. A to sa nám myslím tento rok podarilo dokonale.

Okrem spoločných ciest s Majkou som  ja ešte s partiou alebo pracovne navštívil aj iné krajiny a miesta. Napríklad pár návštev v Nemecku (Norimberg a okolie), Česko a Slovensko, kde som bol či už pracovne alebo na nejakých stretnutiach s kamošmi, a potom v neposlednom rade sme sa v priebehu júna zúčastnili aj ME do 21 rokov v Poľsku. Tieto krajiny a miesta však nepočítame, nakoľko odtiaľ aj tak neexistuje žiadna foto dokumentácia a nikto by mi neveril, že som tam bol 😀

V dnešnom článku tak budem písať len o miestach, ktoré sme navštívili s Majkou spoločne. Poďme pekne po poriadku a vezmime to od začiatku roka.

Január 2017

Siem Reap – Kambodža

Tento mesiac sme začali hneď z ostra keď sme sa presunuli z Vietnamu do Kambodže. Tá bola mojím snom už veľmi dlho. Pamätám si keď som už dávno videl v nejakom dokumente Angkor Wat v Siem Reape a povedal som si, že túto pamiatku proste musím vidieť. Ak nič iné v Kambodži nestihnete, tak minimálne Angkor Wat je top.

Cestujzamenej – Angkor Wat

Kuala Lumpur – Malajzia

Toto mesto je naša srdcovka. Vždy keď je možnosť tak ho veľmi radi navštívime. Pre niekoho je to možno nuda, ale nám sa tu neskutočne páči. A najlepšie na tomto meste je, že tam máte dopravu po meste zadarmo.

Cestujzamenej – Kuala Lumpur

Istanbul – Turecko

Už pri prvej návšteve Istanbulu sme vedeli, že toto mesto má niečo do seba. Je to neskutočne živé mesto a má čo ponúknuť. V jednej chvíli sa prechádzate po trhovisku a v druhej sa kocháte výhľadom z lode na obe strany mesta v Európe a Ázii. Naozaj odporúčame navštívíť.

Cestujzamenej – Istanbul

Apríl 2017

Londýn – Anglicko

Tento výlet cez veľkú noc bol niečo ako únik preč. Už dlho sme nikde neboli, a preto sme stále vymýšľali, že kam sa vybrať. Londýn je v tomto super. Netreba mať nejaký brutál veľký talent na hľadanie leteniek, a napriek tomu nájdete za 20 €. Bola to taká oddychovka a pozreli sme čo to dalo.

Cestujzamenej – Londýn

Júl 2017

Budapešť – Maďarsko

Niekedy začiatkom roka som sa dozvedel, že Red Bull Air Race bude cez leto v Budapešti. Vždy ma fascinovalo, ako to tí blázni dávajú pomedzi bránky nad vodou. Tak sme tam proste šli a bolo to naozaj super výlet.

Cestujzamenej – Budapešť

Sofia a Plovdiv – Bulharsko

Koncom mesiaca sme nemali dosť a vymýšľali sme, že kam. A napadlo ma Bulharsko. Opäť letenky za 20€ a odlet pohodlne z Bratislavy. Pred cestou som nemal nejaké veľké očakávania. Ale krajina a hlavne mesto Plovdiv neskutočne prekvapili. Určite nepokazíte nič, ak sa rozhodnete navštíviť túto naozaj ľahko dostupnú krajinu.

Cestujzamenej – Sofia

August 2017

Amsterdam – Holandsko

Amsterdam bol našou bránou do Mexika. Nikdy sme tam neboli a tak sme sa rozhodli, že tam strávime aspoň pár dní na ceste do hlavnej destinácie. Toto mesto je naozaj veľmi pekné a fakt nám učarovalo. Opäť boli očakávania skoro na nule, ale opak bol pravdou a fakt tam bolo pekne.

Cestujzamenej – Amsterdam

September 2017

Cancún, Tulum, Chichen Itzá, Isla Mujeres, Mexico City  – Mexiko

Druhý highlight tohto roka po Kambodži nasledoval v septembri. Mexiko…Veľmi dlho sme mali túto krajinu na zozname a len sme čakali kedy sa objavia nejaké super letenky. A keď prišli, tak sme po nich len tak skočili. Napriek tomu, že sme tam boli v hurikánovej sezóne a počasie bolo nič moc sa nám táto krajina veľmi páčila. Hlavne ruiny v Tulume s výhľadom na more, potom plávanie v jame (Cenote), nádherné pláže na Isla Mujeres, hlavné mesto a samozrejme pyramídy. Bolo to niečo nové a nepoznané. Z odstupom času však už viem, že tam treba ísť v sezóne aby ten dojem bol o niečo lepší. Nám sa však páči skoro všade, takže ani dážď nám nevadí.

Cestujzamenej – Tulum

Október 2017

Praha – Česko

Keď už sme boli tak dobre rozbehnutí, rozhodli sme sa navštíviť aj Prahu. Kontaktovali sme kopa kamošov a známych, ale ako na potvoru nikto nemal čas. Nevadí. Len tak sme si vybehli a zahrali sme sa na turistov. Obehli sme koňa, hrad, hodiny, most….však to poznáte. Praha nikdy nesklame.

Cestujzamenej – Praha

 

November 2017

Marrákeš – Maroko

S istotou môžem povedať, že Maroko nás prekvapilo ako ešte žiadna krajina. Tu sme fakt nečakali úplne, že nič. Vyberali sme ho podľa instagramu. Či už hotel, ako aj miesta kam sa chceme ísť pozrieť. A poviem vám….bolo to legendárne. Toľko farieb, vôní, nádherných uličiek…Pripadali sme si tam ako Alenka v ríši divov. Za mňa sa tam určite ešte niekedy vrátime. Už len kvôli tomu nekonečne trvajúcemu blúdeniu po uličkách. Malo to svoje obrovské čaro. My sa radi túlame….

Cestujzamenej – Marrakéš

December

Krakov – Poľsko

V Poľsku sme boli minulý rok niekoľko krát. Možno aj 8x 😀 Konkrétne v Krakove 3x, ale decembrová návšteva bola najlepšia. Máme pochodené vianočné trhy naprieč Európov, ale tie v Krakove patria medzi najobľúbenejšie. Je to hlavne vďaka atmosfére a pocitu, že vás tam nechcú ošklbať ako napríklad v Budapešti.

Cestujzamenej – Krakov

Malmo – Švédsko

Toto malé mesto vo Švédsku som naplánoval len preto, aby som si odškrtol krajinu. Nemal som náladu ísť do Štokholmu pretože mi toto mesto nepripadá moc sympatické. Možno sa mýlim. A tak sme jeden deň prežili tu. A poviem vám naozaj skvelý nápad. Mestečko je maličké, a preto za nejakých 6-7 hodín obehnete celé. Ale asi bude lepšie ísť tam v lete. Nám tam bola proste zima.

Cestujzamenej – Malmo

Kodaň – Dánsko

Do tohto mesta som sa tešil. Majke to bolo jedno. Ja som tam chcel ísť už v lete keď tam hrala Žilina, ale akosi nevydalo. A tak som to kúpil pre nás oboch pod stromček. A poviem vám, bol som aj trošku sklamaný. Nebolo tam škaredo, ale proste ma to mesto neoslovilo. Prešiel necelý mesiac a mne utkveli v pamäti len ceny. A to nie je dobre.  Tým vás však nechcem odradiť. Určite sa nájde veľa ľudí, ktorým sa tam bude páčiť.

Cestujzamenej – Kodaň

Záver

Minulý rok bol rekordný a naozaj super. Zažili sme toho neskutočne veľa a bude náročné ho prekonať. Tento rok nás však čakajú iné výzvy ako cestovanie, ale určite si nájdeme čas aj na túto našu vášeň. Plány máme veľké a opäť sa budú trhať rekordy ako sa všetko podarí.

Ak sa ti článok páči, bolo by super ak by si náš blog odporučil aj kamarátom, kolegom, alebo aj obyčajnému okoloidúcemu. Nám to urobí radosť a okrem toho nám to aj pomôže. Taktiež nás môžeš nájsť aj na našom facebooku .  A omnoho viac fotiek  nájdeš na našom instagrame,  kde pridávame fotky každý deň.  Ak sa chceš dozvedieť kto sme tak klikni sem.

Ďakujeme.